Wesley de Haas wint 4 titels tijdens NK

03 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Wesley de Haas wint 4 titels tijdens NK

ZWIJNDRECHT - De jongensselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft bij de in Almere gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen van  1ste, 2de en 3de divisie beslag weten te leggen op twaalf nationale titels, zeven zilveren en acht bronzen medailles.

De grootste oogst viel bij de pupillen van de 1ste divisie. Wesley de Haas nam vier titels voor zijn rekening. Hij werd met overmacht Nederlands kampioen in de meerkamp en voegde daar de titels van sprong, brug en rek aan toe. Gijs Peeters werd in de meerkamp knap tweede en revancheerde zich in de toestelfinales. Daar won hij het goud op de onderdelen vloer, voltige en ringen en liet zich het brons omhangen van brug en rek. Dennis Swinkels completeerde dit huzarenstukje met brons op voltige.
 
Bij de jeugd van de 1ste divisie was er voor Tom Feddema goud op vloer, zilver op ringen en brons op brug. In deze klasse behaalde  Dyon Purperhart driemaal zilver en wel in de  meerkamp, alsmede op vloer en voltige. Tot slot was er in deze divisie zilver voor Yuri Visser op sprong bij de instappers.
 
In de 2de divisie kwam Bas Vuik tot een fraaie prestatie. Hij werd kampioen inde meerkamp en op voltige en werd derde op de onderdelen vloer en sprong. Damian Manneken uitkomend bij de pupillen van deze divisie voegde hier een zilver medaille van de rekfinale toe.
 
Ook in de 3de divisie wist O & O zich naar het ereschavot te turnen. Koen Kappetijn veroverde bij de pupillen het nationale goud op ringen. Rens Hoofs kwam op ringen tot een gelijke resultaat bij de junioren-I. Op het onderdeel brug van deze divisie was er bij de junioren-I brons voor Ischa Statie en bij de pupillen voor Sybe van Bijnen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.