Laatste competitiedag voor Albatros

03 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Laatste competitiedag voor Albatros

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag was de laatste competitiedag van het seizoen voor CKV Albatros. Op het thuisfront zegende Albatros 3 het kampioenschap van vorige week met een overwinning op Olympia 2. Tijdens deze wedstrijd werd er grootst afscheid genomen van Erik Jan Ammerlaan en korfballegende Karin Lommers. Wegens fysieke redenen hebben zij besloten hun korfbalcarrière te stoppen. 
 
Albatros 4 sloot de competitie af met winst op Merwede 3. Met een ruimschootse overwinning van 12-7 veegden zij de ploeg uit Sliedrecht van het veld. Daarmee eindigt Albatros op een vierde plaats in de competitie.

Het 1e reisde af naar Zwolle, om daar het plaatselijke Sparta te bestrijden. Vóór dit weekend stonden de nummers 3 tot en met 7 in de poule binnen vier punten. Tegenstander Sparta moest winnen om een beslissingswedstrijd tegen een andere Overgangsklasser te ontlopen en Albatros had aan één punt voldoende.

Albatros nam een 0-2 voorsprong, maar zag Sparta voorbij komen. Via 3-3 en 5-5 gingen de ploegen rusten met 8-8. Op het steenkoude en winderige veld nam Sparta een 11-9 voorsprong maar twee schoten van topscorer en aanvoerder Leon Teunissen brachten Albatros weer langszij. Via 12-11 brak de slotfase aan en de afscheidnemende Monique van der Net bezorgde Albatros van afstand het benodigde punt: 12-12. Albatros eindigt nu op de vijfde plaats in de Overgangsklasse D.

Albatros 2 verloor met 14-12 van Merwede 2. In de eerste helft straalden de gasten niet uit te willen winnen en was Merwede scherper en feller. In de tweede helft groeide het gat naar zes doelpunten en kon het tij op het koude Sliedrechtse veld niet meer gekeerd worden. Albatros eindigt deze competitie op een derde plaats.

A1 kon het de laatste wedstrijd niet bolwerken bij KCC en verloor met 14-13. A2 sloot haar laatste competitieweek af met twee overwinningen: 4-15 afgelopen maandag bij ACKC A1 en 5-14 zaterdag bij GKV A2. Daarbij speelde Allard van Nierop voorlopig zijn laatste wedstrijd. 
 
Er was ook feest voor Albatros D3. Zij zijn de 11e kampioen geworden dankzij een 4-3 treffer in de allerlaatste minuut tegen Kinderdijk, dat al kampioen was!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.