Paardensport met een knipoog in Heerjansdam

10 juni 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Bij Manege LR de Develruiters in Heerjansdam was er dit weekend wel heel bijzondere paardensport te zien. Verkleed paardrijden, alleen of met meerdere amazones tegelijk leverde prachtige plaatjes op.

Sinds 3 jaar wordt bij LR de Develruiters ieder jaar de 'Bezemerbokaal' georganiseerd. Dit is een onderlinge wedstrijd waar iedereen aan mee mag doen. Je rijdt dan een proef op muziek en je mag zo gek verkleed gaan als je zelf wil. Jong en oud mag meedoen en ook mensen van buitenaf zijn welkom. De mogelijkheid bestaat ook om met een groepje of met z'n 2en een proef te rijden. Dit is naar keuze van de deelnemers.
 
Er zijn twee wisselbekers beschikbaar. De ene beker is voor de beste kür/pas de deux en de andere is voor de best verklede act. Deze bekers zijn een jaar bij de winnaars in huis en dienen het volgende jaar te worden verdedigd door de winnaars van het jaar daarvoor.
 
De wedstrijd begint steeds meer te groeien en er komt steeds meer animo voor. Dit keer hadden we 8 combinaties aan de start en iedereen was heel positief over het verloop en iedereen heeft ook echt zijn best gedaan om er een mooie verkleedpartij van te maken. Op naar volgend jaar.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.