iChoosr overhandigt cheque aan Humana

11 juni 2013
iChoosr overhandigt cheque aan Humana

ZWIJNDRECHT - Maandagmiddag 10 juni heeft iChoosr een cheque van € 4.715,- overhandigd aan ontwikkelingsorganisatie Humana. Hiermee iseen duurzaam partnership bekrachtigd. Op initiatief van wethouder Henk Mirck bundelen iChoosr en Humana  hun krachten en kennis om duurzame energie te bevorderen in Nederland en Malawi.

Samen sterk
iChoosr heeft in samenwerking met de Drechtsteden een groepsaankoop zonnepanelen georganiseerd, onder de naam SamenZonneEnergie, met als doel een scherpe prijs te bedingen voor de levering en installatie van zonnepanelen. Vanaf 11 februari konden inwoners van Zuid-Holland zich vrijblijvend inschrijven.

Op 2 april vond er een veiling plaats onder geselecteerde leveranciers, waarna de winnende leverancier alle deelnemers een aanbod mocht doen. De acceptatieperiode is voorbij en 943 deelnemers hebben het aanbod geaccepteerd. Voor elke acceptant gaat er  € 5,- naar Humana, die hiermee de vakopleiding duurzame energie in Malawi steunt.
 
Vijftig studenten toegang tot materialen
Humana is trots op deze samenwerking met iChoosr. Karen van Riel, fondsenwerver: “Zij geloven net als wij in het creëren van kansen en in duurzaamheid. Door deze donatie kunnen wij de studiematerialen van 50 studenten aan de opleidingduurzame energie in Malawi betalen. Zij kunnen een jaar lang oefenen met echte zonnepanelen."

"Zo leren de studenten hoe zonnepanelen werken, hoe je ze onderhoudt én hoe je ze aan de man brengt. Dit is hard nodig omdat op het platteland in Malawi een tekort is aan goed opgeleid vakpersoneel en toegang tot elektriciteit. Na hun opleiding gaan de studenten aan de slag als volwaardige duurzame elektriciens!”
 
Groei door te ondernemen
Henk Mirck, wethouder (Duurzaamheid) van deelnemende gemeente Zwijndrecht zorgde voor de introductie tussen iChoosr en Humana. “SamenZonneEnergie is een prachtig voorbeeld van een initiatief dat door anders te denken, ook in deze moeilijke economische tijd kan ontstaan en groeien. iChoosr zoekt actief manieren om mensen en milieu duurzaam te helpen. Deze instelling zie ik ook terug bij Humana. Daarom heb ik deze twee organisaties bij elkaar gebracht. Hopelijk volgen snel andere gemeenten, zodat we zowel in Nederland als in Malawi meer schone en duurzame energie gaan opwekken”, aldus Mirck.
 
Over Humana
Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst uit de kledinginzameling steunt Humana duurzame projecten zoals loodgietersopleidingen of praktische landbouwtrainingen. Dit gebeurt in samenwerking met lokale partnerorganisaties in zuidelijk Afrika.
 
Over iChoosr
iChoosr is de drijvende kracht achter groepsaankopen in Nederland, België en de UK. Een collectieve manier van inkopen waar een eigen label aan wordt gehangen. Een uniek bedrijfsmodel waarin veilingen zorgen voor de beste groepsaankopen. Samen met community leaders brengen zijgeïnteresseerde consumenten in contact met de leverancier die het beste aanbod doet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.