Onderzoek Rekenkamercommissie naar Wmo

14 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Onderzoek Rekenkamercommissie naar Wmo

ZWIJNDRECHT - Cliënten tevreden en ontevreden. Cliënten die gebruik maken van de  Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
zijn over het algemeen tevreden over de ondersteuning, maar ontevreden over het vervoer, het terugbrengen van het aantal uren huishoudelijke ondersteuning, de wisseling in hulpverleners en de bereikbaarheid van de hulpverlenende instanties.

Dit blijkt uit het onderzoek van de rekenkamercommissie Zwijndrecht naar de klanttevredenheid over met name de verstrekking van individuele voorzieningen, zoals huishoudelijke hulp, vervoer, rolstoelen en woningaanpassingen.

Gebruikers maken zich zorgen over de toekomst, vooral in het licht van de aangekondigde bezuinigingen. De rekenkamercommissie constateert dat er een beperkte stijging van het aantal gebruikers was, maar een veel sterkere stijging van de kosten waaronder een verdubbeling van de uitvoeringskosten. De sociale dienst Drechtsteden (SDD) verstrekt de individuele voorzieningen van de Wmo.

Voor dit onderzoek heeft de rekenkamercommissie een vragenlijst gestuurd naar 3.519 mensen die te maken hebben met de Wmo. In totaal hebben 1.859 mensen gehoor gegeven aan de oproep om deze schriftelijke vragenlijst in te vullen. Ook hebben 75 mensen meegedaan aan een rondetafelgesprek over de Wmo.

De rekenkamercommissie doet een aantal aanbevelingen aan de gemeenteraad, Drechtraad en Sociale Dienst Drechtsteden.

Rapport inzien
Het rapport en de film “Wmo lessen in versobering” zijn in te zien op www.raadzwijndrecht.nl kijk onder: Rekenkamer bij nieuws. Het rapport wordt op 25 juni om 14.00 uur aangeboden aan de gemeenteraad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.