Zestien Nationale titels voor O & O turners.

17 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Zestien Nationale titels voor O & O turners.

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend is de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij de in de Rotterdamse Ahoy gehouden Nederlandse kampioenschappen op een viertal fronten bijzonder succesvol geweest. Zij heeft daarbij in zijn totaliteit beslag weten te leggen op zestien nationale titels, drie eerste prijzen, tweeëntwintig zilveren en drieëntwintig bronzen medailles.

Het leeuwendeel werd binnen gehaald door de jongens/herenselectie.

Het succesvolst was de jeugdige Jordi Hagenaar. Bij de instappers van de talentendivisie lag hij beslag op de meerkamptitel en pakte daarnaast nationaal goud op de onderdelen vloer, ringen, sprong en rek en behaalde zilver op voltige en brug.

Bij de pupillen van de talentendivisie was het Martin Mange die aan het langste eind trok. Hij werd Nederlands kampioen in de meerkamp en op voltige en brug en verdiende brons op vloer. In deze klasse ging het zilver van rek naar Luuk Huernink.

Frank Rijken had na lang blessureleed een geweldige comeback bij de junioren-II van de eredivisie. Hij werd knap tweede in de meerkamp en pakte de titels op voltige, ringen en brug en liet zich het zilver omhangen van vloer en rek. Danny Hamann  behaalde op dit niveau op brug het brons.

Bij junioren-I van de eredivisie wist Jens van der Helm alleen op rek niet het ereschavot te betreden. In de meerkamp werd hij derde, evenals op vloer, ringen en brug. Zilver realiseerde hij op voltige en sprong. Thijs Oosterling pakte hierbij het goud op voltige,  werd tweede op ringen en brug en derde op rek.

In de jeugdklasse van de eredivisie was er zilver op brug en rek en brons op ringen voor Sjoerd van Veldhuizen en brons voor Bradley Noordzij

Ook bij de senioren van de eredivisie werden successen geboekt.  In de meerkamp was er nationaal zilver in de meerkamp voor Melvin Ornek. Hij revancheerde zich op het onderdeel ringen en werd daar Nederlands kampioen. Bart Deurloo die vanwege een knieblessure geen sprong en/of  afsprong kan en mag doen wilde zich toch op een viertal toestellen, weliswaar aangepast, meten met zijn concurrenten. Op voltige werd hij knap eerste en op ringen tweede. Karl Kosztka werd in deze categorie tweede op rek en derde op vloer, Axel Quist derde op sprong en Boudewijn de Vries derde op rek.

Bij de senioren van de eerste divisie werd Erik Gàl verrassend tweede in de meerkamp en voegde hier een bronzen medaille op vloer aan toe. Op dit onderdeel was het zilver voor Roel van der Beek. Johan van Schenkhof liet zich het brons van brug en rek omhangen.

Mitchel de Haas completeerde het geheel door bij de benjamins van de talentendivisie in de meerkamp als derde uit de strijd te komen.

De Zwijndrechtse turnclub werd bij turnen dames in de toestelfinales van jeugd-1 van de eredivisie vertegenwoordigd door de talentvolle Naomi Visser. Op het onderdeel brug werd zij Nederlands kampioen en turnde zich op vloer naar het nationale zilver. Zij ronde het af met een bronzen plak op de balk.

De selectieafdeling  ritmische gymnastiek liet zich ook niet onbetuigd. Bij de duo’s van 3A werd het koppel Sorya Amenou en Estée Kraaijeveld met hun touwcompositie overtuigd Nederlands kampioen. Het koppel Ji-lan van Andel en Faja van Berkel viel in de prijzen in de duo-klasse 4. Hun hoepeloefening werd beloond met brons.

In het individuele klassement kwam Soraya Amenou net iets te kort voor de titel. Zij behaald uiteindelijk zilver gevolgd door haar clubgenote Estée Kraaijeveld die derde werd.

In de groepsstrijd kwamen de O & O-dames met hun hoepeloefening in de categorie 2B slechts een halve punt tekort voor de titel en werden niet onverdienstelijk tweede. Ook de hoepeloefening In de categorie 3  viel in de prijzen.  Hier werd het brons geïncasseerd.

In de discipline groepsspringen werd er niet gestreden om het Nederlands kampioenschap maar om de Ahoycup. O & O was hierbij vertegenwoordigd door twee jongensgroepen (jeugd A en B-categorie)  en een jongens juniorengroep (A-categorie).

Alle drie de groepen werden eerste en mochten de Ahoycup mee naar huis nemen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.