Albatros B1 in mineur op NK in Sliedrecht

17 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros B1 in mineur op NK in Sliedrecht

ZWIJNDRECHT - Het B1 –team van de korfbalvereniging Albatros is eervol als laatste geëindigd bij het Nederlands Kampioenschap voor 1e klasse B-teams in Sliedrecht.  Het team van René Havelaar en Wim van Huizen kon de prestatie van de zaal niet benaderen en moest vier nederlagen slikken.

In de eerste wedstrijd tegen Rust Roest B1 kwamen beide ploegen scorend moeizaam op gang en was een aantal scheidsrechterlijke beslissingen in de slotfase nadelig voor de wit-roden. De wedstrijd werd met 4-3 verloren, dus stond er behoorlijk wat druk op de tweede wedstrijd tegen Weidevogels. Albatros boog een 2-0 achterstand om naar een 4-6 voorsprong net na rust, maar eigen fouten gooiden roet in het Zwijndrechtse eten. De Bleiswijkse ploeg won met 9-6 en Albatros was kansloos voor een podiumplaats.

In de laatste wedstrijd tegen Rigtersbleek werd een grote achterstand bijna volledig goed gemaakt, maar toch verloor Albatros op het winderige Sliedrechtse veld opnieuw: 9-8. Er restte nog de wedstrijd om de 7e plaats en die ging met 6-4 verloren tegen ASKO.

Albatros haalde niet of nauwelijks haar niveau wat natuurlijk wel nodig is in een toernooivorm. Overigens won poulegenoot Weidevogels de finale met 8-7 van SKF.

Teleurstelling bij de B1-ploeg die toch kan terugkijken op een superseizoen waarbij plaatsing voor dit NK al een prestatie op zich was na de slechte start in de veldcompetitie.

Op het eigen veld vermaakten 450 basisscholieren zich bij het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Bij de start van de eerste ronde kwam de regen met bakken uit de hemel, maar daarna brak de zon door en konden alle rondes afgewerkt worden. Dankzij de vele vrijwilligers van beide korfbalclubs kon terug gekeken worden op een geslaagd evenement.

A.s. weekend vertrekken de junioren van Albatros naar hun kamphuis in Bergeijk. De seniorenselectie start a.s. donderdagavond met haar zomertrainingen en hoopt zo fit door de zomer te komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.