Politie lost schoten bij aanhouding op A16

20 juni 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Man lichtgewond na incident A16: Een 30-jarige automobilist met onbekende woonplaats is op 19 juni rond 02.00 uur lichtgewond aan zijn gezicht geraakt toen hij bij een routinecontrole van politie op de A16 wilde wegrijden.

Een van de agenten schoot vervolgens op de auto, waarbij de bestuurder glas- of metaalsplinters in zijn gezicht kreeg. De verdachte werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zijn verwondingen meevielen. Na behandeling werd de man uit het ziekenhuis ontslagen en naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij ingesloten.

Routinecontrole
Agenten van de eenheid Rotterdam gaven rond 02.00 uur op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht de bestuurder van een bestelbusje een stopteken voor een routinecontrole. In het busje bleken dat naast de bestuurder en een passagier zich in de laadruimte nog twee mannen én twee motorfietsen bevonden. Het viertal gedroeg zich onrustig en nerveus, waarop de twee agenten de assistentie van collega’s vroegen. Nadat de bestuurder op verzoek van de agenten was uitgestapt, schoot één van de inzittenden vanuit de laadruimte naar voren en nam op de bestuurdersstoel plaats. Twee agenten vermoedden dat de man wilde wegrijden en grepen hem door de geopende deur vast, waarbij een worsteling ontstond. Eén van deze agenten gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen, maar de verdachte wist de bestelbus toch te starten en weg te rijden, waarbij hij de twee agenten meesleurde. Eén van de andere agenten trok daarop zijn vuurwapen en loste enkele schoten, overigens zonder iemand te raken.

Aanhoudingen
De bestuurder stopte de bestelbus, waarna alle mannen aangehouden konden worden. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van poging doodslag. De andere verdachten, twee Amsterdammers van 24 en 26 jaar en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden op verdenking van heling van de motorfietsen. Alle verdachten zitten nog vast. De politie heeft de zaak en het schietincident in onderzoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.