Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi 2013 opnieuw een groot succes

24 juni 2013

ZWIJNDRECHT -  Op zaterdag 15 juni werd op de velden van Sportcomplex Develstein de 51ste editie van het Meesterwerk Schoolkorfbaltoernooi georganiseerd door korfbalverenigingen CKV Albatros en SV Conventus. Meer dan 600 leerlingen van 12 Zwijndrechtse basisscholen streden in 69 teams om de prijzen. 

In de ochtend werd er gespeeld in poules van vier of vijf teams. Helaas zat het weer niet helemaal mee en begon het tijdens de eerste ronde al hard te regenen. Uit veiligheidsoverwegingen legde de organisatie het toernooi voor ongeveer een half uur stil. Nadat de regenwolken waren weggetrokken kon het toernooi met enige vertraging worden hervat. Hoewel het nog flink waaide, hebben de deelnemers de rest van de dag van de zon kunnen genieten. 
 
Tussen de poulewedstrijden en de prijsuitreiking werd de juffen- en meesterswedstrijd gespeeld. Leerkrachten van alle deelnemende scholen speelden tegen elkaar onder toeziend oog van hun leerlingen.
 
De nummers één en twee in elke poule ontvingen uit handen van burgemeester Dominic Schrijer en hoofdsponsors Timon Lommers en Marthijn Zoutewelle van Meesterwerk een mooie beker.  Het team dat in elk  van de drie leeftijdscategorieën de meeste strafworpen scoorde, ontving de Stippenbokaal. De “Theo van der Linden-Fairplay prijs” werd dit jaar niet uitgereikt aan één school, maar aan een leerling van De Bron. Davey Barendregt was betrokken bij een ongelukkige valpartij en moest ter controle worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig mocht Davey dezelfde dag weer naar huis en maakt hij het weer goed. Voor de organisatie reden genoeg om hem deze prijs toe te kennen. 
 
De finale voor de groepen 7/8 ging tussen de Margrietschool 1 en de Notenbalk 1. De eerste voorsprong was er voor de Margrietschool die de score opende met de 1-0. Tot net voor het einde van de wedstrijd wisten ze deze voorsprong vast te houden, maar vlak voor het eindsignaal scoorde de Notenbalk alsnog 1-1. Hierdoor werd de finale verlengd. Door een strafworp kwam de Notenbalk op een 1-2 voorsprong. De Margrietschool kon hierna niet meer langszij komen en de Notenbalk breidde de voorsprong verder uit naar 1-3, wat ook de eindstand was. 
 
Bij de groepen 5/6 haalden de Brug 3 en de Notenbalk 3 de finale. Vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal zetten beide teams alles op alles om het kampioenschap in de wacht te slepen. De scheidsrechter was genoodzaakt bij beide ploegen strafworpen toe te kennen, maar zonder resultaat. De Notenbalk nam de voorsprong en leek de wedstrijd met 1-0 te winnen. In het laatste fluitsignaal wist de Brug nog de 1-1 te scoren waardoor ook deze wedstrijd verlengd moest worden. Al snel volgden de 2-1 en de 2-2 en de spanning bij het publiek liep hoog op. Met een mooie actie lukte het de Brug om nóg een punt binnen te slepen. De Notenbalk deed er alles aan om de score gelijk te trekken, maar dat lukte niet meer. Met 3-2 in het voordeel van de Brug klonk het eindsignaal.
 
De Notenbalk 1 en De Brug 3 mogen zich een jaar lang de beste van Zwijndrecht noemen en zullen de wisselbeker volgend jaar weer moeten verdedigen.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.