Verbeterde Hendrik Ydenweg geopend door wethouders

27 juni 2013

ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT - Auto’s en fietsers kunnen sinds kort sneller en veiliger over de kruising van de Hendrik Ydenweg en Langeweg bij de A16. Dit komt door verbeteringen die waterschap Hollandse Delta afgelopen maanden heeft aangebracht.

Het waterschap heeft nieuwe verkeerslichten geplaatst en vervangen, de weg verbreed en aangepast. Dit werk is deels ’s nachts en in de weekenden uitgevoerd om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken.

Het project, dat een lang verwachte oplossing biedt voor de doorstroming, is uitgevoerd in samenwerking met de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht, Rijkswaterstaat en de provincie Zuid-Holland.

Wethouders Floor van de Velde (Hendrik-Ido-Ambacht) en Elbert Vissers (Zwijndrecht) openden samen met heemraad van Nieuwenhuijzen symbolisch de nieuwe kruising.

Reacties
Wethouder Van de Velde: “Voor onze inwoners is dit een enorme verbetering. Dagelijkse irritatie over lange wachttijden zijn nu verleden tijd.”
Wethouder Vissers: “Dit verhoogt de veiligheid beduidend zowel op de afslag A16 als op de twee kruispunten.”
Van Nieuwenhuijzen: ‘Veilig en met beperkte overlast. Dat is wat wij als waterschap graag willen. We hebben de eerste complimenten van gebruikers al binnen’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.