Vijf banken voor beeldenpark Noordpark

27 juni 2013
Vijf banken voor beeldenpark Noordpark

ZWIJNDRECHT - De Stichting Beeldenpark Drechtoevers zet zich in om het beeldenpark langs de oevers van de drie rivieren en in het Noordpark in Zwijndrecht zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Dit streven heeft een geweldige impuls gekregen doordat het wijkplatform Walburg en de gemeente Zwijndrecht het financieel mogelijk hebben gemaakt om een vijftal nieuwe banken te plaatsen in het Noordpark.

De initiatiefnemer, de heer Abel Wisman van het wijkplatform, zegt hierover: “Het Noordpark ligt schitterend aan het Drierivierenpunt. Iedereen kan hier genieten van het mooie uitzicht op Dordrecht en alle passerende schepen. In dit mooie park met unieke beelden ontbrak het nog aan goede, mooie bankjes. Het initiatief is daarom genomen om samen met het wijkplatform Walburg een bedrag te schenken waardoor het mogelijk is geworden nieuwe bankjes te plaatsen”.

Het bestuur van het Beeldenpark hoopt dat de vernieuwing van de banken een begin is voor een verdere kwaliteitsverbetering van het beeldenpark, waarbij de beelden centraal staan en het park volgt. Het Beeldenpark Drechtoevers is in internationale catalogi opgenomen, naast het beeldenpark
op de Hoge Veluwe en Beelden aan Zee. Het bestuur zou graag zien dat het onderhoud van het Noordpark op het daarbij passend niveau gebracht wordt.

De nieuwe banken, qua vormgeving passend bij het abstracte karakter van de beelden in het park, zullen met het komende mooie weer ongetwijfeld voor vele Zwijndrechtenaren een mooie gelegenheid zijn om te genieten van de beelden, het park en het uitzicht op de rivier. De bankjes worden op donderdag 27 juni geplaatst.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.