Waar gaan we zwemmen?

03 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Waar gaan we zwemmen?

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit voorjaar legden de colleges van B&W van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht een aantal opties voor aan de gemeenteraden voor zwemvoorzieningen in beide gemeenten.

Een deel van de Zwijndrechtse gemeenteraad wil dat op de plek in het Develpark een zwembad blijft, omdat renovatie van het zwembad veel goedkoper zou zijn dan een nieuw zwembad in Hendrik-Ido-Ambacht. Andere raadsleden vroegen het
college opnieuw in onderhandeling te gaan met de buurgemeente.

Daarnaast werd gevraagd om de keuzes duidelijker te maken met tekeningen en ook om te kijken wat voor soort zwemmen in Zwijndrecht zou moeten blijven. Wedstrijdzwemmers vinden het minder erg als ze naar een zwembad in de buurgemeente moeten gaan, dan recreatieve zwemmers.

De discussie in de gemeenteraad in Zwijndrecht - waarbij alle fracties afwijkende standpunten hadden - spitste zich vooral toe op de keuze voor een plek van het zwembad. “Hierdoor zitten we in een patstelling”; constateerde een van de gemeenteraadsleden.

Het gesprek moet breder getrokken worden, waarbij naar alle accommodaties in beide gemeenten gekeken wordt. Daarmee maken we een eerlijke keuze met goede voorzieningen verspreid over de gehele Zwijndrechtse Waard, zo werd gesteld. Over een week staat het onderwerp op de agenda van de Politieke Markt. Wethouder Aaike Kamsteeg (financiën) hoopt dan duidelijker te krijgen wat de gemeenteraad precies uitgezocht wil hebben door het college.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.