B&W en Gemeenteraad blikken vooruit op begroting

03 juli 2013 door Hennie van der Zouw
B&W en Gemeenteraad blikken vooruit op begroting

ZWIJNDRECHT - Wat zijn de ambities van de gemeenteraad van Zwijndrecht voor de komende jaren en wat betekent dat voor de begroting? Die vraag was dinsdag 25 juni aan de orde bij de behandeling van de perspectiefnota in de gemeenteraad.

Enkele onderwerpen die ter sprake kwamen: zwembad in de Zwijndrechtse Waard, rioolheffing, haalbaarheid van het investeringsprogramma, decentralisatie van de zorg door de rijksoverheid, subsidie aan maatschappelijke organisaties, scholing voor de jeugd, braakliggende terreinen en leegstaande panden in de gemeente, cameratoezicht bij het station en veiligheid rond het spoor.

Met de perspectiefnota werpt het college van burgemeester en wethouders een vooruitblik op de ontwikkeling van het huishoudboekje van de gemeente voor de komende jaren. Op basis van die nota laat de gemeenteraad weten in welke richting de begroting 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 moet worden opgesteld.

De definitieve keuzes bepaalt de gemeenteraad in het najaar. B&W ziet nu nog kans om een sluitende begroting op te stellen voor 2013 en 2014, maar de jaren daarna krijgt de gemeente te maken met een oplopend tekort, omdat het Rijk de gemeenten aanzienlijk minder geld beschikbaar gaat stellen. Met de gemeenteraad is afgesproken om in het najaar gezamenlijk de besparingsmogelijkheden in kaart te brengen. Verder stelde de gemeenteraad de jaarverantwoording over 2012, het investeringsprogramma en de eerste bestuursrapportage 2013 (stand van zaken uitvoering begroting van dit jaar) vast.

Op de foto: Het college van burgemeester en wethouders, vlnr. wethouder Aaike Kamsteeg, wethouder Gerard Slotema, burgemeester Dominic Schrijer, wethouder Henk Mirck, gemeentesecretaris Henk van Beelen en wethouder Elbert Vissers.

Foto: Anita Woudenberg

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.