G-team Albatros tweede op NK

08 juli 2013 door Hennie van der Zouw
G-team Albatros tweede op NK

ZWIJNDRECHT - Het G-team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft een prachtige tweede plaats gehaald op het Nederlands Kampioenschap voor verstandelijk beperkte teams in Rotterdam. Het toernooi werd georganiseerd door NIO en gelukkig werkte het weer op zaterdag 29 juni mee.

Albatros moest het in haar eerste wedstrijd opnemen tegen Dijkvogels G2 en boekte een monsterzege van 8-0 met doelpunten van Dennis, Bob, Frank en Simone.

Na een lange pauze stond de wedstrijd tegen de ploeg van Selectie Zuid op het programma. Dit werd een hele spannende wedstrijd waar door beide ploegen goed verdedigd werd en het dus lastig was om te scoren. Uiteindelijk lukte het Maarten om een doelpunt te maken en dat bleek een hele belangrijke want er werd verder niet meer gescoord. Na de lunchpauze met clowns en muziek, werd het Houtense Victum met 5-0 geklopt en ook van Nikantes werd met 1-0 gewonnen.

Zowel KCC als Albatros bleken alle poulewedstrijden gewonnen te hebben maar hadden ook allebei hetzelfde doelsaldo. Op het programma stond eerst nog een gewone poulewedstrijd tussen Albatros en KCC en daarna zou de finale dan gespeeld worden tussen dezelfde ploegen. Na overleg met de wedstrijdleiding en de scheidsrechters werd besloten de poulewedstrijd te laten vervallen en alleen de finale nog te spelen.

In het begin van de wedstrijd leek het nog spannend te worden maar na de invasie van KCC-supporters raakte Albatros een beetje de kluts kwijt en werd KCC steeds fanatieker. De wedstrijd werd met 2-0 verloren en voor Albatros restte een tweede plaats. Kampioen van de B-poule is dus KCC geworden en Tempo G1 werd dat van de A-poule.

Albatros mag trots zijn op deze mooie tweede plaats en kon terugkijken op een goed georganiseerd toernooi met leuke, sportieve wedstrijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.