Uitbreiding O&O turnhal is begonnen

11 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Uitbreiding O&O turnhal is begonnen

ZWIJNDRECHT - Woensdag 10 juli is de uitbreiding van de turnhal aan de Uilenvliet van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O officieel van start gegaan. Het was de eer aan secretaris Nel Korman om onder toeziend oog van vele belangstellenden de eerste paal te slaan. Nadat zij de klus geklaard had werd een tweede paal op een ludieke wijze  met ouderwets gezamenlijk touwtrekken geslagen.

De ploeg touwtrekkers werd spontaan samengesteld uit de O & O-bestuurders, –trainers, wethouders, vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen en gemeentemedewerkers, waarmee de brede onderlinge samenwerking met daadkracht tot uiting werd gebracht.

Voorzitter Pauline den Hartog schetste  het verloop van de onderhandelingen en de dienstbare taak van de bouwcommissie. Zelf ging zij voorop in de jarenlange strijd om het project van de grond te krijgen. Uiteindelijk stelden alle partijen zich positief op, waarbij de medewerking van de gemeente essentieel was.

Elf jaar geleden ontsond reeds de behoefte voor een grotere trainingsruimte. Vele scenario’s passeerden de revue. Geen enkele kon tot uitvoer worden gebracht. Tot dat het naastgelegen terrein vrij kwam en de optie ontstond de huidige hal uit te breiden. Met het nagenoeg verdubbelen van de oppervlakte ontstaat een verantwoorde trainingsruimte. Hierin worden alle toestellen en benodigdheden geïnstalleerd om zelfs tot aan het topniveau te kunnen oefenen.

De planning is dat de bouwwerkzaamheden rond de kerstdagen zijn voltooid. Nadien moeten nog bijkomende werkzaamheden plaatsvinden. De officiële ingebruikname wil O&O laten samenvallen met haar 95-jarig bestaan in mei van 2014.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.