Vijf weken op de pedalen voor hospice De Cirkel

26 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Vijf weken op de pedalen voor hospice De Cirkel

ZWIJNDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT - Bestuursvoorzitter Peter Top van hospice "De Cirkel" heeft om klokslag 8.00 uur op 26 augustus Arie Barendrecht en Frans Kooren het startschot gegeven voor hun fietstocht van hospice "De Cirkel" naar Santiago de Compostella.

Onder grote belangstelling van familie en vrienden en van vrijwilligers van "De Cirkel" begon het sportieve duo aan hun vijf weken durende tocht van ongeveer 2.500 kilometer.

Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Het is niet alleen een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden, maar ook een stad vol cultuur. “Wij ondernemen de tocht vooral uit sportieve overwegingen en fietsen voor het goede doel: hospice De Cirkel. U kunt ons nog steeds sponsoren. Dit kan per kilometer of voor een vast bedrag,” aldus Frans Kooren. Inmiddels hebben de heren al zo’n 3.000 euro aan sponsorgeld bijeengebracht.

Over het aantal kilometers zegt Arie Barendrecht: “We hebben drie routeboekjes aangeschaft van de schrijver Clemens Sweerman. Deel 1 beschrijft de reis naar het Franse Tours, deel 2 betreft de route van Tours naar de Pyreneeën en deel 3 gaat over het laatste stuk naar Santiago. Of we de tocht helemaal volgens deze routeboekjes gaan fietsen, weten we nog niet. Voor het hospice is het goed als we veel omfietsen.”

De vorderingen en belevenissen van de fietsers zijn te volgen op de website www.bakosan.nl, waar ze regelmatig hun reisverslagen met filmpjes en foto’s plaatsen. Op deze site staat ook informatie over de sponsormogelijkheden. Op 28 september vliegen de sportieve mannen terug naar Amsterdam. “Ongetwijfeld veel ervaringen rijker, maar hopelijk ook met een mooie opbrengst voor De Cirkel,” besluit Frans Kooren.

"De Cirkel", hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice "De Cirkel" is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice "De Cirkel" staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. "De Cirkel" is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.