Albatros oefent tegen Fortis

26 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros oefent tegen Fortis

ZWIJNDRECHT - De korfballers van het Zwijndrechtse Albatros en de Zeeuwse gasten van Fortis kunnen terugkijken op een nuttige oefensessie. Vanwege de nog lopende vakanties waren nog niet alle ploegen compleet, maar juist voor het uitproberen van spelers en verschillende opstellingen is een oefenpartij uitermate geschikt. Er werd dus door de coaches volop gewisseld om straks goed onderbouwd tot een definitieve samenstelling van de teams te kunnen komen.

Fortis kwam met een bus vanuit Oost Souburg richting Zwijndrecht en om 13.00 uur starten de wedstrijden van B1, A1 en het 4e. Fortis A1 en B1 bleken te sterk, maar Fortis 4 bleek geen partij voor Albatros 4.

Om 14.00 uur volgden de ontmoetingen tussen de tweede seniorenteams en de beide A2-teams. Albatros 2 schoot nog lang niet met scherp en zag een voorsprong vlak voor tijd teniet gedaan worden. Een vrije bal van Jurriën Kwaak zorgde voor de 9-8 winst.

Het vlaggenschip van Albatros startte met Mark Trimpe in de basis. Na twee zogenaamde overtredingen en een doelpunt van de Zeeuw wisselde hij onder luid applaus zijn rood-witte tenue om voor het geel-zwart van Fortis. Mark gaat weer terug naar zijn oude liefde Fortis, maar zal Albatros zeker gaan missen. Hij ontving bloemen en een ingelijst shirt van zijn selectievrienden en werd 's avonds na de barbecue uitgezwaaid.

Het team van Karim Ratoube bleek op alle fronten iets beter dan de jonge ploeg van Fortis en Albatros won de wedstrijd uiteindelijk met 17-14.  Stefan den Hoed, Koen Huyser, Nathalie Hoogendoorn, Chloë Pelgrom en Judith Pruysen lijken het vlaggenschip straks te gaan completeren, maar deze week zullen er wellicht wat knopen voor wat de teamindeling betreft doorgehakt worden.

De zeven oefenwedstrijden konden onder goede omstandigheden worden gespeeld ondanks wat regen aan het eind van de middag. Gelukkig konden alle spelers toen binnen het nieuwe meubilair uitproberen en genieten van een heerlijke barbecue.

A.s. zaterdag oefent een aantal jeugdteams van Albatros tegen de buren van Conventus en de selectie speelt bij Vriendenschaar in Hardinxveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.