Ouderen mozaïeken eigen buitenbank

16 september 2013 door Hennie van der Zouw
Ouderen mozaïeken eigen buitenbank

ZWIJNDRECHT - Woonkracht10 plaatst social sofa in Sophiapark. Zes enthousiaste bewoners dragen hun steentje bij aan de herinrichting van het Sophiapark in Hendrik-Ido-Ambacht. Samen toveren ze een betonnen straatbank om tot een ‘social sofa’ met honderden kleurrijke mozaïeksteentjes.

De social sofa is een geschenk van de jubilerende woningcorporatie Woonkracht10 en krijgt een prominente plek in het park. Over ongeveer acht weken is de bank klaar.

“Een aantrekkelijke, zelfgemaakte ontmoetingsplek versterkt onderlinge contacten en betrokkenheid bij de wijk. Dat vinden wij belangrijk en het concept van social sofa sluit daar naadloos op aan", vertelt Monique van Rijn, medewerker Leefbaarheid bij Woonkracht10. Vrijdag 13 september startten de bewoners uit de wijk met een workshop hoe ze de bank kunnen beplakken met kleurige steentjes.

Samenwerking
Voor de realisatie van de kleurrijke buitenbank werkt Woonkracht10 samen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Projectbureau De Volgerlanden stelt de komende weken graag het informatiecentrum in de wijk beschikbaar voor de grote mozaïekklus. Hans Verbunt, directeur De Volgerlanden: "Ook in De Volgerlanden heeft de versterking van het contact tussen jong en oud hoge prioriteit. Een social sofa is gewoon een toffe manier om dit te stimuleren. En dat er dan nog een mooi versierde bank ergens in de wijk geplaatst wordt, is natuurlijk helemaal prima."

Eigen ontwerp
Het uitgangspunt van een social sofa is dat bewoners zelf samen iets bijzonders voor de eigen leefomgeving maken. Wijkbewoners beslissen daarom helemaal zelf hoe de bank er straks uitziet. Ze bedenken een eigen ontwerp dat aansluit bij hun beleving van de woonomgeving. Het ontwerp voor de bank in het Sophiapark kwam tot stand na een speciale brainstorm tussen jongeren en ouderen uit de wijk. De kleuren en afbeeldingen op de bank staan straks symbool voor synergie tussen jong en oud. De komende weken werken de zes bewoners het ontwerp uit en zullen er honderden steentjes door hun vingers gaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.