Gehavend korfbalteam van Conventus laat kansen liggen

16 september 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat het eerste korfbalteam van sv Conventus kampte met maar liefst vier geblesseerde spelers, heeft het team zondag een zeer verdienstelijke wedstrijd kunnen spelen. Het geïmproviseerde team kon lange tijd tegenstander Trekvogels goed volgen, tot het in de slotminuten moest lossen.

De blessures van Denise Coenraads, Michelle Stok, Niels de Kok en Thomas Streefkerk openden de deur voor van het eerste team voor Ilona Schreuders, Maaike Hartog, Walter Slingerland en Danny van Antwerpen, welke zo in de basis startten. Tijdens de wedstrijd zou Kevin Bras eveneens geblesseerd uitvallen, wat Merwin de Miranda extra speeltijd opleverde. Dit terwijl de bijna herstelde Niels de Kok later in de wedstrijd een korte, maar succesvolle terugkeer maakte.

In de openingsminuten gebeurde precies waar het team bang voor was: tegenstander Trekvogels nam direct een ruime voorsprong, welke zelfs tot 4 – 0 groeide. Vanaf dat moment begon het spel bij Conventus beter te lopen en wist het team de achterstand zelfs volledig te dichten, al bleek het nemen van een voorsprong nog één stap te ver. Met een 7 – 6 stand in de tweede helft leek het nog alle kanten op te kunnen, maar een aantal strafworpen beslechtte het lot van Conventus, dat zo zijn achterstand steeds verder op zag lopen en met 10 – 6 verloor.

Na het seizoen met drie uitwedstrijden te zijn begonnen, speelt Conventus komende zondag zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen, met Synergo uit Utrecht als tegenstander. In deze wedstrijd heeft Conventus zeker kansen om de eerste zege van het seizoen te behalen.

Scores Conventus:
Danny van Antwerpen 2x, Ilona Schreuders, Priscilla Zijlmans, Stefan Hoppel en Niels de Kok allen 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.