Pelikaan 1 lijdt 1e nederlaag tegen een effectieve titelkandidaat

23 september 2013 door Hennie van der Zouw
Pelikaan 1 lijdt 1e nederlaag tegen een effectieve titelkandidaat

ZWIJNDRECHT - Pelikaan ontving het Oud-Beijerlandse SHO, een gerenommeerde tegenstander, die zijn uiterste best heeft gedaan een kwaliteitselftal te formeren. Pelikaan kreeg de eerste mogelijkheid via Anour Said, maar die trof de doelman op zijn weg. Jammer, want dit had na 4 minuten de openingstreffer kunnen zijn. 

De openingstreffer werd na 7 minuten op het scorebord gebracht middels een vanuit de achterhoede van SHO getrapte bal, die over de hoofden van Pelikaan verdedigers een prooi werd voor de snelle SHO spits, die resoluut 0-1 scoorde. Het viel niet mee om de SHO linies uit te spelen, omdat die linies erg compact speelden .

De Pelikaanopbouw, vooral over links, liep niet goed, maar ook door het in een vroeg stadium storen van SHO, werden de Pelikaan aanvallende vaak wreed verstoord. Indien de tegenstander wel  met een aanvallende actie op het verkeerde been kon worden gezet, dan werden er door SHO  lichte overtredingen gemaakt.

Uit één daarvan volgde een vrije trap die Anouar vrij voor het doel bracht, maar zijn zwakke kopbal miste zelfs het doel. Ook in de luchtduels bleek dat SHO haar mannetje stond. Na een verloren luchtduel kon de felle SHO spits Roeland in stelling worden gebracht en die scoorde resoluut de 0-2. Bij diverse Pelikaanacties waar gevaar uit zou kunnen ontstaan, bleek dat de SHO verdedigers geen halve maatregelen namen . ”De weg is weg” methode moest meerdere keren gehanteerd worden. 

Ver in de 1e helft ontstond de 0-3 door zwak uit verdedigen aan Pelikaanzijde.  De bal werd zomaar bij een SHO speler ingeleverd en wederom werd spits Roeland bereikt, die wedferom scoorde.  Nog maar enkele minuten na de rust een verkeerde terug speelbal door een Pelikaan verdediger, die bij een SHO speler terecht kwam. Keeper Rik Pomp kon nog net redding brengen. Na ruim een uur voetbal werd aan beide kanten druk gewisseld. Pelikaan kwam in die fase vaker voor het doel van SHO.  De eerste cornerbal diende zich aan, direct gevolgd door een tweede en derde, echter zonder resultaat.

Uit een  goede aanval over rechts slalomde Thomas de Boer zich langs SHO verdedigers en zijn schot belandde op de lat. Pelikaan bleef aandringen en SHO moest aan de bak.  Uit de  counter kreeg  SHO ook nog wel enige mogelijkheden, maar Rik Pomp verdedigde zijn doel uitstekend.
Pelikaan deed er alles aan om de hatelijke 0 van het score bord te laten verdwijnen en dat lukte door een lobje van Lerry Overgaauw 1-3, een prachtige treffer.  Pelikaan trof in SHO een zeer goede   tegenstander, die effectiever met de geboden kansen wist om te gaan.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.