Z.V.V. Pelikaan start “talenten” voetbalschool Superpeli’s

24 september 2013 door Hennie van der Zouw
Z.V.V. Pelikaan start “talenten” voetbalschool Superpeli’s

ZWIJNDRECHT - Op initiatief en voorspraak van de Technische Commissie en financieel mogelijk gemaakt door de “Businessclub Vrienden van Pelikaan”, wordt met ingang van woensdagmiddag 2 oktober 2013 gestart met een wekelijkse voetbalschool voor talenten uit de verschillende jeugdselectieteams.

Dit project onder de naam “Superpeli’s”, staat onder leiding van hoofdtrainer Ron Tempelaar en is bedoeld om de ontwikkeling van de jeugdige Pelikaantalenten te bevorderen en te versnellen. Het trainingsonderricht aan de diverse selectiegroepen zal bestaan uit sessies van maximaal 45 minuten.

Er zal vooral aandacht worden besteed aan de voetbaltechniek in de ruimste zin van het woord. De gebruikelijke woensdagavondtraining onder leiding van de eigen trainer blijft uiteraard gehandhaafd. Met dit nieuwe project is dus wekelijks van extra trainingsonderricht sprake. Omdat in hoofdzaak gedurende 45 minuten op voetbaltechniek zal worden getraind is de fysieke belasting in relatie tot de avondtraining minimaal en verantwoord.

Iedere week zullen de jeugdspelers van de teams F1, F3, E1, E3, D1 en D3 in de periode oktober t/m november en medio februari t/m april deze techniektrainingen gaan volgen. Jeugdspelers die zich in de overige niet-selectieteams meer dan gemiddeld ontwikkelen, kunnen op voorspraak van Technisch Jeugd Coördinator John Kik, eveneens bij dit project worden aangemeld. Vooral door deze mogelijkheid hoopt de Technische Commissie ook alle niet-jeugdselectiespelers te motiveren en te stimuleren om te proberen ook voor dit project in aanmerking te komen.

De ZVV Pelikaan is met dit project en met de recente aanstelling van een Technisch Jeugd Coördinator pupillen, die vooral (nieuwe)jeugdtrainers begeleidt en adviseert, trendsetter in Zwijndrecht en is er van overtuigd dat deze kwaliteitsimpuls op termijn “Pelikaanvruchten” af zal gaan werpen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.