Aanleg Koninginneweg kan starten

23 juni 2011
Aanleg Koninginneweg kan starten

ZWIJNDRECHT - De gemeente kan starten met de aanleg van de vernieuwde Koninginneweg nu de provincie een positief besluit heeft genomen over de subsidie. De gemeente Zwijndrecht gaat samen met de corporaties en een ontwikkelaar ­­de Koninginneweg omvormen tot een aantrekkelijke groene stadsas met hoogwaardige woningbouw en - openbaar vervoer. De gemeente start in het voorjaar van 2012 met het eerste deelproject: het stationsplein, dat een representatief plein wordt met veel groen. Vervolgens start de gemeente met het maken van een inrichtingsplan voor de Koninginneweg.

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland hebben 15 juni 2011 de gevraagde subsidies verleend voor de aanleg van een hoogwaardig Openbaar Vervoerslijn Drechtsteden (HOV-D). Het gaat om een bedrag van ongeveer €7,29 miljoen. Eerder hadden de Drechtsteden en het rijk al een bedrag van rond de €2 miljoen subsidie verleend.

Een deel van de subsidie wordt al in 2011 uitbetaald zodat het project nu echt kan starten. De rest volgt in de jaren 2012 tot 2015. Voorwaarde is nog wel dat Provinciale Staten (PS) in het kader van de najaarsnota 2011 op 12 oktober 2011 in stemmen met de subsidie. De gemeente Zwijndrecht heeft met de provincie afgesproken de aanbesteding voor de aanleg van het Stationsplein uiterlijk 31 december 2011 af te ronden. De gemeenteraadneemt in september 2011een besluit over de kredietaanvraag voor het Stationsplein.

Van station tot Walburg
De Koninginneweg is een belangrijke entree van Zwijndrecht en een belangrijke verbinding tussen het winkelcentrum Walburg en het stationsgebied. De gemeente en de corporaties willen de Koninginneweg daarom beter en mooier inrichten. Het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan biedt daarvoor ruimte, omdat de Koninginneweg een andere functie krijgt, waardoor de verkeersdruk niet verder zal toenemen.

Samenwerking met andere partijen
Bij de ontwikkeling van de nieuwe stadsas werkt de gemeente samen met Woonkracht10, Trivire, de VOF Koningshof en Kanters. Onlangs hebben deze partijen hun samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Koninginneweg. Reden om met genoemde partijen samen te werken is dat zij plannen hebben rond en langs de Koninginneweg met hun eigendommen. Woningcorporatie Woonkracht10 wil haar woningbezit langs de Koninginneweg vernieuwen en is al gestart met de verkoop van twintig herenhuizen ‘De Royaen’ in deelgebied 2.1. (ter hoogte van Paulus Potterstraat en burgemeester Doornstraat).

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.