Zorgsaam strijdt tegen eenzaamheid

03 oktober 2013
Zorgsaam strijdt tegen eenzaamheid

ZWIJNDRECHT - Zorgsaam is een vrijwilligersorganisatie in Zwijndrecht die begin maart 2013 is opgestart met als doelstelling het bezoeken van eenzame  mensen. Eenzaamheid  in 2013, de cijfers die bekend zijn spreken boekdelen. Zorgsaam helpt mee hier iets tegen te doen en werkt intussen samen met SWOZ en Aafje Drechtsteden.

Bert Slaa (coördinator Zorgsaam) legt uit: "Uit de samenwerking met SWOZ en Aafje Drechtsteden zijn veel adressen gekomen die wij met gemotiveerde vrijwilligers bezoeken. Samenwerken met andere instellingen staat bij Zorgsaam hoog in het vaandel, participeren in de wijk is in onze ogen van groot belang.

Zorg in Nederland kost veel geld. Wij beseffeen dat dit niet zo kan doorgaan. Bezuinigingen kunnen mogelijk de kwaliteit van zorg aantasten. Daarom zou het prachtig zijn als mensen wat meer voor de zwakkeren zouden opkomen zonder dat dit per definitie hoge kosten met zich mee zou brengen. Er weer zijn, weer wat socialer met elkaar omgaan is de enige weg die we moeten bewandelen.

Onze vrijwilligers proberen in hun wijk een luisterend oor te hebben als het om eenzaamheid gaat en trachten met samenwerken een oplossing te vinden. Het netwerk wat Zorgsaam  in een korte tijd heeft gerealiseerd breid zich uit, facebook en een eigen site spelen hierbij een belangrijke  rol.
Met flyers en artikelen in de plaatselijke kranten proberen wij meer aandacht te krijgen, aan de ene kant om nieuwe vrijwilligers te werven aan de andere kant om een beroep op burgers te doen om eenzaamheid te melden", aldus Bert Slaa.

Voor meer informatie kijk op www.zorgsaam-zorgen.nl, ook kan men zich daar melden om vrijwilliger te worden bij Zorgsaam.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.