Pelikaan en Nieuw Lekkerland spelen een matig duel

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Het leek wel of Pelikaan in de eerste fase  de kat uit de boom wilde kijken. Nieuw Lekkerland toonde strijdlust en Pelikaans verdediging moest alle zeilen bijzetten om de nul te handhaven. Na ongeveer 6 minuten moest Rik Pomp het eerste schot verwerken. Geleidelijk aan kwam er wat meer rust in het spel van Pelikaan en dat leidde tot enige goede aanvallen.

Uit één daarvan, middels een prachtige dieptepass van Erwin van Dis op  Randy Kroos,  werd Lerry Overgaauw de kans op de 1-0 geboden en die scoorde dan ook beheerst. De verdediging, met het centrale duo Kevin de Geus en Carsten van Leeuwen, moest aanhoudend toch diverse gaatjes blijven dichten. Verschillende goede aanvallen leverden niet het gewenste resultaat op, terwijl er diverse scoringsmogelijkheden aanwezig waren.

Ook Nieuw Lekkerland moest in die laatse fase voor de rust alle zeilen bij zetten, temeer daar Pelikaan over beide vleugels de aanval zocht en het veld goed breed hield, hetgeen voor Nieuw Lekkerland lastig te verdedigen was. Uit een aanval, enkele minuten voor het rustsignaal via de rechterkant, kon Randy Kroos worden vrij gespeeld, die een goede pass op spits Marvin Hooplot gaf, die met een fraaie krul de 2-0 liet noteren. Pelikaan zat goed in de wedstrijd en verwacht werd dat die lijn doorgetrokken kon worden.

Na de rust kwam Nieuw Lekkerland kennelijk met  andere gedachten het veld weer in. Strijdlust zit hen kennelijk in de genen. Nagenoeg de gehele tweede helft hebben zij er alles aan gedaan om de nul te niet te doen. Pelikaan moest meer en meer terug, maar Nieuw Lekkerland was niet in staat om bressen in de Pelikaanverdediging te slaan.  Bij Pelikaan bleef de omschakeling van balverlies naar balbezit in de tweede helft stroef verlopen  en de voorhoede bleek niet goed in staat de bal enige tijd vast te houden.

Pelikaans verdediging kon daardoor moeilijk ontlast worden. Naarmate de wedstrijd vorderde en ook bij Nieuw Lekkerland de krachten langzaam wegvloeiden, had Pelikaan de kansen om met enkele counters de stand naar een hogere score te tillen. De keeper van Nieuw Lekkerland kon dit echter keer op keer voorkomen. Pelikaan kan terug zien op een matige, maar nuttige wedstrijd, zeker voor wat betreft het bijtellen van drie winstpunten.