Eerste team Albatros wint gedegen met 7 - 14 uitwedstrijd tegen ODIK

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Eerste team Albatros wint gedegen met 7 - 14 uitwedstrijd tegen ODIK

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft de uitwedstrijd tegen ODIK verrassend ruim met 7-14 gewonnen. Albatros trad aan met Chloë Pelgrom en Jurriën Kwaak in de basis en nam in de eerste helft een ruime 2-8 voorsprong. De Barneveldse thuisploeg kon dankzij een super lange afvanger veel schieten, maar haalde een bedroevend laag scoringspercentage. In het eerste kwartier van de tweede helft waren echter zowel Albatros als de scheidsrechter het spoor bijster en kon ODIK tot 6-8 terugkomen.

Na boekingen voor coach Karim en aanvoerder Leon werd Albatros weer wakker en kon de voorsprong via 6-10 weer uitgebouwd worden naar de uiteindelijke 7-14 eindstand.  Een nuttige en goede overwinning voor het eerste dat de wedstrijd tegen het jubilerende Telstar verplaatst zag van 12 naar 19 oktober.

De selectie had een lange korfbalzaterdag aangezien het tweede al om 11 uur in Krimpen a.d. IJssel aantrad tegen KOAG 3. De geroutineerde en traag spelende Krimpenaren maakten het de koploper knap lastig en  namen een 6-2 voorsprong.  Alleen Jeany Bellaart bleek in deze helft op schot (3x).

Toen Albatros verdedigend meer druk ging zetten en de eigen  fouten kon beperken kwam men langszij en op voorsprong: 6-8. Via 10-10 maakten uiteindelijke de invallende Stefan en Jurriën het verschil: 10-13. Met zes overwinningen op rij ligt Albatros op schema voor het kampioenschap en a.s. zaterdag wacht de laatste veldwedstrijd tegen Oranje Wit 4.

Albatros 3 en 4 wonnen zaterdagmiddag op het rustige Albatrosveld beide hun thuiswedstrijd. Het 4e speelde tegen het Strijense Ventura Sport 2 een prima eerste helft (9-7) en hoewel er in de tweede helft minder gescoord werd kwam de winst niet in gevaar: 14-11.

Het 3e en Oranje Wit 3 knalden er beiden in op het windvrije sportpark Develstein waardoor er na 13 minuten een 5-5 stand op het scorebord stond. Bij rust was er nog altijd geen verschil ontstaan, 8-8, maar na rust leek Albatros de korf niet meer te kunnen vinden.  Na een 8-10 tussenstand na ruim een kwartier in de tweede helft hervond de ploeg van Ronald den Ottelander zich en knokte zich naar een prima 14-13 overwinning.

Geen winst voor A1 dat tekort schoot bij PKC A2 (20-10) en voor C1 dat het net niet redde bij KOAG C1:  8-7. A2 klopte Vriendenschaar A2 ruim met 3-11 en B1 won met 6-9 bij Weidevogels.

De grootste overwinning kwam op naam van Albatros D1 dat Merwede D4 met 11-0 klopte. F1 liep tegen haar eerste nederlaag aan (7-6 bij Keep Fit F1) , maar er was wel weer winst voor E1 dat Oranje Wit E1 met 5-2 versloeg.

A.s. zaterdag 15 thuiswedstrijden voor Albatros sportcomplex Develstein.

Bijlage bij foto: de Albatroswelpen trainen iedere zaterdag om 10 uur

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.