Dames Softbal 1 HSV Zwijndrecht in 2014

10 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Dames Softbal 1 HSV Zwijndrecht  in 2014

ZWIJNDRECHT - Nadat in een vroeg stadium de coaching voor DSB1 voor het seizoen 2014, Rob van der Linden en Michael Zwitzer, is aangekondigd is er inmiddels wat meer nieuws te melden omtrent de selectie van DSB1.

Zoals reeds eerder gemeld heeft DSB1 afscheid genomen van 4 speelsters. Thammy Albertsz is inmiddels terug naar Bonaire, Marlinda Becker stopt in verband met de zorg voor zoon Roan, Daniëlle Janssen stopt in verband met het herstellen van een langdurige blessure en Danielle Zwitzer heeft een definitief punt gezet achter haar lange en mooie actieve softbalcarrière.

Dit houdt in dat de selectie van DSB1 aangevuld zal moeten worden met nieuwe, bij voorkeur jonge en talentvolle, speelsters van buitenaf. Hierin is de coaching in samenspraak met de voorzitter softbalcommissie al aardig geslaagd. Voor het komend seizoen zullen onderstaande 3 speelsters in ieder geval de selectie van DSB1 komen versterken, dit zijn:

Chantal Fehling. Chantal is bijna 22 jaar (december 1991) en komt over van Schiedam. Hierin speelt zij in DSB1 als infieldster en werpster. Chantal heeft verder een verleden bij Vlaardingen Holy, Blue Hitters, Blue 2 (combinatie Blue Hitters en Blue Stars) en Euro Stars.
Bij Euro Stars heeft Chantal op eerste klasse niveau gespeeld.

Kyra van Genderen. Kyra is 22 jaar en outfieldster. Ze heeft afgelopen jaar niet gesoftbald, maar gehonkbald bij The Islanders in Oude-Tonge. Echter het softbalbloed is weer gaan stromen bij Kyra, die in het verleden heeft gesoftbald bij The Islanders, Blue Hitters, Schiedam en Twins. Kyra heeft reeds ervaring in de eerste klasse.

Claudia Kranendonk. Claudia is 26 jaar en keert met een schat aan ervaring terug op, voor haar, het oude Zwijndrechtse nest na een aantal jaren bij Twins (2006) en Gryphons (2007 – 2013) gespeeld te hebben in de Nederlandse Hoofdklasse. De eerste club van Claudia was Blue Hitters. Claudia speelt catcher en derde honk.

Uiteraard blijft de coaching druk doende om de selectie van DSB1 verder aan te vullen en te versterken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.