'Muzikanten Centrum' van Diverz feestelijk geopend

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
'Muzikanten Centrum' van Diverz feestelijk geopend

ZWIJNDRECHT - Het Muzikanten Centrum, eerst nog Klein Mikado geheten aan de Anna Paulownastraat 3 is afgelopen zaterdag 12 oktober officieel geopend door wethouder Slotema. Deze locatie, welke wordt beheerd door welzijnsorganisatie Diverz is aan de buitenkant helemaal opgeknapt door de gemeente en binnen zijn vrijwilligers en medewerkers van Diverz bezig geweest het geheel weer een goed aanzien te geven.

De locatie ademt muziek en geeft liefhebbers de gelegenheid hun talenten op het gebied van muziek verder te ontplooien. Wethouder Slotema heeft om 12.00 uur via het onthullen van de nieuwe naam voor deze locatie het 'Muzikanten Centrum' officieel geopend. Vanaf dit tijdstip tot 17.00 uur waren er muziek optredens en workshops, waaraan een ieder mee kon mee. 

Het is de bedoeling dat er binnen het 'Muzikanten Centrum' allerlei activiteiten gaan plaatsvinden op het gebied van muziek. Binnen deze locatie, welke wordt beheerd door de welzijnsorganisatie Diverz, bevinden zich o.a. drie professionele oefenruimtes (studio's), diverzity een kleine ruimte voor het opnemen van muziek en een ruimte voor overige (muzikale) activiteiten, zoals akoestisch, dans, contact en relaxen. Tevens kan gebruik worden gemaakt van aanwezige muziekinstrumenten (backline) welke zijn gesponsord door Stichting Dilemma.

Het 'Muzikanten Centrum' gaat de gelegenheid bieden om binnen deze locatie muziek te maken en/of muzikale activiteiten te organiseren. Dit in recreatieve en educatieve sfeer. Het gebruik van het 'Muzikanten Centrum' is niet leeftijdgebonden. Jong en oud kunnen gebruikmaken van deze locatie. Er kan binnen de oefenruimtes ongestoord muziek worden gemaakt. Afhankelijk van de vraag en het te ontwikkelen aanbod kunnen activiteiten worden georganiseerd op het gebied van workshops, talentenjachten, voorlichting, coaching en thematische projecten. De locatie biedt dus veel mogelijkheden om alleen of met anderen bezig te zijn op het gebied van muziek.

De ruimtes binnen deze locatie zijn voor een gering bedrag te huur. Het geheel is laagdrempelig van aard om zoveel mogelijk 'muzikanten op elk niveau' de gelegenheid te geven gebruik te maken van datgene wat deze locatie biedt.

Op de foto's: De opening van het 'Muzikanten Centrum' in Zwijndrecht waar de wethouder de officiële handeling verrichte, en een supervrijwilliger die een bos boemen kreeg. Verder een foto van een jongedame die een gitaar overhandigd kreeg, die door een ander was gewonnen, maar deze had hem weer afgestaan zodat hij aan de meest belovende artieste kon worden doorgegeven.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.