Sensationele zege van handbaldames sv Conventus

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag een sensationele zege gepakt op de nummer twee in het kampioenschap, Indus’67. Dit terwijl het Zwijndrechtse team tot afgelopen weekend nog puntloos was gebleven.

Met Indus’67 als tegenstander wisten de Zwijndrechtse dames dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Waar Indus strijdt om het kampioenschap, strijdt Conventus om klassebehoud. Gedurende het eerste kwartier werd dit vermoeden bevestigd toen Indus een 3 –  6 voorsprong nam. Conventus kreeg echter hoop door het gat tot 6 –  6 volledig te dichten, waarna de tegenstander voor rust toch nog op een 6 – 8 voorsprong kwam.

In de tweede helft begon het team van coach Connie van der Hoorn beter te werken, waarbij Indus vooral moeite kreeg om door de verdediging van Conventus heen te dringen. Dit resulteerde in dat Conventus steeds dichterbij kwam en met acht minuten op de klok zelfs een 12 – 11 voorsprong nam! Een tegendoelpunt zou de euforie echter weer teniet doen, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Drie minuten voor tijd kreeg Conventus echter nog een strafworp, welke Chantal Klootwijk te volste benutte, waarna een tweede doelpunt een minuut voor tijd de strijd besliste op een 12 – 14 zege voor sv Conventus.

Het tweede damesteam slaagde er zondag niet in om te winnen, het verloor van Snelwiek met 7 - 25. De twee herenhandbalteams en het eerste korfbalteam van Conventus moesten allen uit spelen, maar door het extreme weer moesten al deze wedstrijden worden afgelast om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.