Reserves Albatros Herfstkampioen

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Reserves Albatros Herfstkampioen

ZWIJNDRECHT - De reserves van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros hebben de laatste wedstrijd in de eerste helft van de veldcompetitie winnen afgesloten en blijft zo de ongeslagen koploper. Eerder deze week werd ook het midweekteam kampioen en F1 vierde afgelopen zaterdag een feestje.

Albatros 2 nam een simpele 3-0 voorsprong tegen Oranje Wit, maar wist niet door te drukken. En de Dordtse ploeg wist al snel weer op gelijke hoogte te komen. In de tweede helft werd nog altijd niet met scherp geschoten en kwam Oranje Wit zelfs op voorsprong. Onder leiding van invaller Robin Verwoert kon het tij weer gekeerd worden en kwam de zevende overwinning niet meer in gevaar: 13-11.

Afgelopen woensdag kon het midweekteam bij winst de eerste kampioen van dit seizoen worden. Het ging tegen Oranje Wit MW2 niet van een leien dakje en vlak voor tijd leidde de Dordtse ploeg nog met 6-7. Het was aan Bart Buitendlijk om de beslissende 8-7 treffer te maken en het startsein te geven voor het kampioensfeest. De tweede kampioen van dit seizoen is F1. In een uitwedstrijd tegen Voltreffers haalde F1 de benodigde twee punten binnen en won met 2-5, waardoor het feestje gevierd kon worden.

A1 had tegen het hoger geplaatste Meervogels A1 gedurende driekwart van de wedstrijd de touwtjes in handen en nam drie punten voorsprong. In de slotfase kwam de Zoetermeerse ploeg steeds dichterbij en zelfs op voorsprong, maar de 13-13 treffer van Jiri Verwater bezorgde Albatros een verdiend punt. A2 speelde een slechte eerste helft waarin een grote achterstand werd opgelopen tegen koploper KOAG A2. In de tweede helft begon de thuisploeg aan een imposante inhaalrace die helaas eindigde bij 15-16.

C1 won eindelijk een wedstrijd na drie gelijke spellen en twee nipte nederlagen. KCR C2 werd met 5-2 geklopt. C2 speelde met 4-4 gelijk bij PKC maar kan alsnog a.s. zaterdag het kampioenschap binnenhalen. D3 maakte de eerste twee doelpunten in de competitie: 2-18 tegen ACKC D2. E1 haalde een heel belangrijk punt weg bij Vriendenschaar E1 (2-2) en kan volgende week kampioen worden. Ook D1 kan nog kampioen worden volgende week. Albatros D1 speelde zaterdag tegen mede koploper Deetos D2 en wist na een moeizame start de wedstrijd met 9-2 te winnen. Met 2 punten voorsprong moet het lukken om volgende week kampioen te worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.