Verrassingsactie voor leerlingen Walburg College

14 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Verrassingsactie voor leerlingen Walburg College

ZWIJNDRECHT - Op positieve wijze attenderen op gevaar en overlast door wild parkeren fiets.

Voor de deur van Festino, de bibliotheek, SWOZ en wooncomplex Swinstaete staan dagelijks veel wild gestalde fietsen. Deze fietsen zijn grotendeels afkomstig van leerlingen van het Walburg College, die bij de school hun eigen fietsenstalling hebben. Om de leerlingen bewust te maken van de overlast en het gevaar dat zij hiermee veroorzaken worden zij maandagochtend 14 oktober in de omgeving van het Walburg College verrast.

Op een positieve manier worden de leerlingen doorgestuurd naar de eigen fietsenstalling op school. Daar ontvangen zij direct een setje fietsverlichting als aanmoediging om dit te blijven  doen. De leerlingen worden opgewacht door diverse omwonenden en medewerkers van Trivire, het Walburg College, het wijkplatform Walburg, de politie, Toezicht, Diverz, Dienst Wonen met Zorg en de gemeente, waaronder wethouders Elbert Vissers en Gerard Slotema.

De actie start maandagochtend rond 8.20 uur op vier locaties: het ronde plein (Norderstedtplein), het schoolplein op het Walburg College, De Toren en de fietsenstalling van de school.

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.