Lastige overwinning van Pelikaan 1 in Bekerwedstrijd

21 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Lastige overwinning van Pelikaan 1 in Bekerwedstrijd

ZWIJNDRECHT - Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen Heerjansdam 2 op het programma. Dat zijn voor de tweede elftallen altijd leuke wedstrijden, je hebt niets te verliezen en alles te winnen. En dat geldt voor Pelikaan natuurlijk andersom. Zeker als je weet dat Heerjansdam 2 in één van de eerste wedstrijden van de reguliere competitie flink verloor van Pelikaan 2!

Pelikaan liet er geen gras over groeien, was veel in balbezit en liet het balletje lekker rollen. De doelpunten vielen dan ook al snel. In de 10e minuut was het Anouar Saïd die de 0-1 maakte na een assist van Marvin Hooplot en 10 minuten later was het Lerry Overgaauw die na alweer aangeven van Marvin Hooplot de 0-2 maakte. Dat was ook wel een beetje een omslagpunt in de wedstrijd, Pelikaan werd wat slordiger en Heerjansdam gaf niet op. Die verdedigde met man en macht en was soms gevaarlijk in de tegenstoot. Zo ook in de 40e minuut toen Heerjansdam op de paal kopte. Dat had wel een waarschuwing moeten zijn voor Pelikaan want twee minuten later was het wel raak. Een mooie dieptepass vanuit het middenveld ging dwars door de verdediging van Pelikaan heen en de aanvaller van Heerjansdam stond alleen voor Rik Pomp en rondde koelbloedig af: 1-2 met de rust.

In de 3e minuut na rust leek de wedstrijd beslist toen een mooie voorzet van Adje Kabbah Erwin van Dis bereikte die de bal resoluut langs de keeper van Heerjansdam kopte. Waar je dan zou verwachten dat Pelikaan door zou drukken kwam bedrogen uit. Het spel werd slordiger, de inspeelpasses van achteruit kwamen niet goed aan en Heerjansdam gaf niet op. In de 68e minuut schoot een Heerjansdammer op doel en Rik Pomp liet de bal los waarna een aanvaller de bal in het doel werkte: 2-3. De wedstrijd was beslist nog niet gespeeld, het spel golfde op en neer. Het kon alle kanten op. Maar het was toch Pelikaan die aan het langste eind trok.

Een schitterend schot van Moestakim Altlagh van buiten de zestien krulde hij zo de kruising in: 2-4. Hiermee was het verzet van Heerjansdam gebroken. Marvin Hooplot miste in de 77e minuut voor open doel en in de 80e minuut was het Adje Kabbah die alleen voor de keeper de bal niet in de goal kreeg. Toch kreeg ook Heerjansdam nog een kans, Rik Pomp maakte zijn eerdere fout goed door de bal met de voet uit het doel te houden. Met een 2-4 voorsprong dacht iedereen dat het wel gebeurd was maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Hij bekeurde Ard van Veelen met gele kaart terwijl hij gewoon de bal speelde maar daarbij ook de tegenstander licht raakte.

Omdat hij al een gele kaart had werd hem het rode kartonnetje voor gehouden en kon hij vroegtijdig onder de douche gaan staan. Een smetje op de wedstrijd door een scheidsrechter die het voor de rest van de wedstrijd goed heeft gedaan. De vrije trap werd achter Rik Pomp geschoten maar omdat er door een Heerjansdammer flink in de muur werd geduwd en er daardoor een gat ontstond waar de bal doorheen ging, keurde de scheidsrechter de goal af. Een terechte beslissing. Eindstand 2-4.

Pelikaan had het moeilijk met een team dat zich helemaal instelde op de aanvallende bedoelingen, zich een slag in de rondte werkte en het speelveld klein hield. Maar door de individuele klasse van Pelikaan werd deze wedstrijd toch gewonnen. Pelikaan is benieuwd wie de volgende tegenstander is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.