Drie kampioenen voor Albatros

21 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Drie kampioenen voor Albatros

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft dit weekend drie nieuwe kampioenen begroet. Albatros  D1, met de coaches Ferry Wensveen en Sharona Oosten,  had weinig tegenstand in deze competitie en ook de allerlaatste wedstrijd werd met  8-0 gewonnen bij Oranje Wit D3 in Dordt.

E1 trok op veld 3 veel supporters en maakte snel duidelijk wat de plannen waren . Bij rust leidde de ploeg van Inez en Esther van Herpen al met 4-0 en bij het eindsignaal konden de handen in de lucht en werden de bloemen aan de kids overhandigd door voorzitter Max van de Pol.

Op veld 1 was de spanning op dat moment nog te snijden want Albatros C2 had alle moeite met ACKC C1. De ploeg van Astrid den Toom, Mattijs Punt en Jasper den Toom won gelukkig met 5-4 en dat was een feestje waard!

Na de kampioenschappen van het Midweekteam en F1 mocht Albatros in deze najaarscompetitie dus vijf kampioenen huldigen.

Belangrijke overwinningen afgelopen zaterdag voor A1 en senioren 1. A1, dat vorige week een prima punt pakte tegen het hoger geplaatste Meervogels, moest winnen van ONDO A1 om meer afstand te nemen van de onderste plaats. Met 17-13 werd de verdiende zege binnengehaald door de ploeg van Martijn van der Wees.

De inhaalwedstrijd van het vlaggenschip tegen het Hoevelakense Telstar werd in de regen gespeeld en de supporters zagen een gedreven thuisploeg aan het werk. Albatros nam een 1-0 voorsprong en zou de hele wedstrijd niet op achterstand komen. Dankzij een prima reboundende Koen Huyser konden zijn vakgenoten naar hartenlust schieten en in het andere vak speelde Stefan den Hoed een prima partij. Telstar kwam na een 11-8 achterstand bij rust terug tot 13-13, maar treffers van aanvoerder Leon, Stefan en René maakten een eind aan de illusies van de rood-witten.  De wit-roden van Albatros wonnen uiteindelijk met 18-15 en de ploeg van Karim Ratoube klimt nu naar een gedeelde vierde plaats.

De grootste overwinningen kwamen zaterdag op naam van A3 en A4 die met respectievelijk 12-0 en 14-4 wonnen van Scheldevogels A1 en Olympia A2.

Albatros 4 kon nèt geen puntje wegslepen bij koploper ADO 2: 11-10. Wel was er weer eens winst voor senioren 5 en 7.

Komende week starten de zaaltrainingen en de oefenwedstrijden in de zaal, maar senioren 5 en A6 mogen zaterdag nog inhalen op het veld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.