Pelikaan 1 boekt een zeer nuttige overwinning en klimt naar een mooie 4e plaats

29 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Pelikaan 1 boekt een zeer nuttige overwinning en klimt naar een mooie 4e plaats

ZWIJNDRECHT - De verkennings fase, een kenmerk van heel veel wedstrijden bestond in de wedstrijd tegen Drechtstreek uit onder meer een onzorgvuldige opbouw, mede veroorzaakt door niet goed bewegen en aanbieden in plaats van weglopen van de bal.  Echter, na een klein kwartier trok Pelikaan steeds meer het initiatief naar zich toe.

Vanuit de aanvallen via de flanken kwamen de voorzetten van Pelikaanzijde echter vaak niet goed voor het doel, zodat de verdediging van Drechtstreek het niet al te moeilijk kreeg. Uit een reeks van aanvallen  via de linkerkant kon Marvin Hooplot met een goede beweging zijn directe tegenstander op het verkeerde been zetten. Hij liet vervolgens een schot los liet dat plotseling voor de voeten  van Lerry Overgaauw carboleerde en die kon de  1-0 voor Pelikaan op het scorebord zetten.

Enkele minuten hierna een uitstekende dieptepass van Lerry Overgaauw op de op volle snelheid liggende Anouar Said, die een uitstekende voorzet gaf op de in positie lopende en prachtige afrondende Vincent de Klerk, 2-0. Ondertussen had Rik Pomp het eerste schot te verwerken gekregen, waarbij het centrale duo van Pelikaan enkele gaatjes dicht moest lopen.

Drechtstreek dwong in het laatste gedeelte van de 1e helft de eerste corner af en aanvoerder Carsten van Leeuwen zag in die zelfde eindfase van de 1e helft zijn schot op het doel gekeerd worden.

Nauwelijks was de 2e helft aan de gang toen Erwin van Dis vanuit een vrije trap op eigen helft, de bal op de borst van Vincent de Klerk legde, die vanuit één beweging scoorde.  Het was 3-0  geworden door een schoonheid  van een doelpunt. Wat Pelikaan ook verder nog probeerde, de wil was zeker aanwezig om de score een hoger aanzien te geven, het lukte niet meer om te scoren, veelal als gevolg van te veel individuele akties die tot niets leidden.

Helaas moest de goed leidende scheidsrechter van de Ketterij in deze sportieve wedstrijd rood voorhouden aan een Drechtstreek speler. Anouar Said werd de doorgang ontnomen, maar de vrije trap op de rand van de 16m leverde niets meer op. In deze sterke 1e  klasse was  het Pelikaan dat zijn graantjes meepikte en dat zich fraai heeft genesteld op de 4e plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.