Succesvolle avond ideeënfabriek PvdA

24 juni 2013
Succesvolle avond ideeënfabriek PvdA

ZWIJNDRECHT - De ideeënfabriek georganiseerd door de plaatselijke PvdA afdeling is volgens wethouder Gerard Slotema een groot succes geworden. De bedoeling van deze avond was om in een zogenaamde fabrieksaanpak alle Zwijndrechtenaren opmerkingen te laten maken over onderwerpen voor het nieuwe verkiezingsprogramma van de Partij van de Arbeid.

De lokale partij had van te voren gemeld dat dit het grote moment was voor burgers om invloed uit te oefenen op het programma waar de PvdA de komende jaren mee aan de slag wil.

Onder de bezielende leiding van ‘directeur’ Gerard Slotema (wethouder Onderwijs, Jeugdbeleid, Gezondheidszorg, Arbeidsmarktbeleid & Sociale Zaken) en de hardwerkende ‘afdelingschefs’ raadslid Siham Berrag-Nahari en partijlid Theo van Straaten, is er door geïnteresseerden gebrainstormd en gediscussieerd over de onderwerpen die beslist in het PvdA verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar zouden moeten worden opgenomen.

Niet alleen ’gewone’ Zwijndrechtenaren deden mee, ook personen die actief zijn in o.a. de ondernemersvereniging, het onderwijs, de fietsbond, de voedselbank, de seniorenraad hadden een positief kritische inbreng.

Het format van de ideeënfabriek is erg productief gebleken en iedereen heeft zijn inbreng kunnen leveren vanuit zijn eigen achtergrond en perspectief over onderwerpen die heel dicht bij de inwoners van Zwijndrecht staan, zoals: ‘Openbare- en groene ruimte, werk, scholing en (locale) economie, zorg en WMO, wonen, een schone omgeving  en veiligheid op straat’.

Daarnaast bleek de door de PvdA gehuurde aula van VMBO school het Loc@ een fantastische locatie voor deze ideeënfabriek.

De aanwezigen werden ook nog getrakteerd op een optreden van rapster Lady Nana, die met geëngageerde raps de pauze verlevendigde.

In de afsluiting van deze werkdag in de ideeënfabriek meldt ‘directeur’  Gerard Slotema enthousiast dat uiteraard  de opbrengst van deze geslaagde avond verwerkt wordt in het verkiezingsprogramma van de PvdA Zwijndrecht. Voor iedereen die dat wil is alle informatie beschikbaar. Hiervoor kunt u contact op nemen met secretaris André Veth (aveth@chello.nl).

Meer informatie vindt u op de website:  http://zwijndrecht.pvda.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.