Helpt u mee op de Natuurwerkdag 2007

26 oktober 2007

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 3 november wordt de nationale Natuurwerkdag 2007 gehouden. Het bezoekers- en informatiecentrum ’t Weetpunt van de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard is die dag dan ook de gehele dag open. ’t Weetpunt is gelegen op de hoek Munnikensteeg en Develpad in het Munnikepark.

Op de nationale Natuurwerkdag gaan duizenden vrijwilligers aan de slag om in de natuur te werken. In totaal zijn er in de provincie Zuid-Holland 42 plekken waar die dag onderhoud wordt gepleegd. Landelijk zijn dat er bijna 300. Ook in de Zwijndrechtse Waard is daarvoor een aantal projecten in beeld.
Zo kan er geholpen worden bij:
- het onderhoud in het Munnikepark: het schoonmaken van nestkastjes voor de vogels in het park en omgeving.
- het snoeien van bomen langs het Develpad
- het onderhoud van het Waalpad in Heerjansdam.

De vrijwilligers kunnen aan de slag van ’s morgens 10 uur tot ’s middags 4 uur.
Vrijwilligers kunnen zich telefonisch melden via tel. 0182- 683 670 of via www.natuurwerkdag.nl

’s Middags kunnen kinderen meedoen aan allerlei activiteiten in en rond ’t Weetpunt. Op het programma staat het maken van winteronderkomens voor de dieren. Deze activiteit duurt tot 3 uur. Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.