Brand in wietplantage tijdens oefening

14 april 2008

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 12 april 2008 heeft de kwalificatiewedstrijd klasse 112 plaatsgevonden voor de provincie Zuid-Holland in Stellendam, gemeente Goedereede. Tien brandweerkorpsen, waaronder Zwijndrecht, streden om de felbegeerde plaatsen in de halve finale. Uiteindelijk behaalde het korps van Zwijndrecht een mooie vijfde plaats.

De ploegen kregen het volgende, in scène gezet, incident te verwerken. Bij een voormalig garagebedrijf was brand uitgebroken in een wasmachine, deze brand was doorgeslagen naar een bovengelegen verdieping. Op de begane grond was tevens een slachtoffer, welke uiteraard gered moest worden. Om toegang te verschaffen tot de verdieping moest met behulp van een motorkettingzaag een gat in de deur worden gezaagd. Ook op deze verdieping bevond zich een slachtoffer evenals een grote wietplantage. Met twee stralen hogedruk konden de vuurhaarden worden bestreden.
Fotografie: Gerben van den Boom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.