Vrijwilligers starten moestuin met producten voor de voedselbank

07 november 2013 door Hennie van der Zouw
Vrijwilligers starten moestuin met producten voor de voedselbank

ZWIJNDRECHT - Woensdagmiddag 6 november schoffelden vrijwilligers, wethouder Slotema, Leger des Heils en Diverz om een moestuin met producten voor de voedselbank op tuinenpark Bakestein bouwrijp te maken. Dit gebeurde van 14.30 – 16.30 uur in moestuin 49.

Henk van Oirschot, bewoner uit Nederhoven en inititatiefnemer, wilde een moestuin beginnen met vrijwilligers, om aardappelen, groente en fruit te verbouwen voor de voedselbank.

Hij wil dit omdat in de voedselpakketten van de voedselbank gebrek is aan verse producten. Het aantal deelnemers stijgt en het aanbod neemt af.

Henk had Diverz en het Leger des Heils om ondersteuning gevraagd bij de ontwikkeling van het project. Diverz heeft Natuur- en milieucentrum Weizigt gevraagd te adviseren.

Inmiddels stond een groepje enthousiaste vrijwilligers te trappelen om in de aarde te gaan wroeten.

Het project had geen betere plek kunnen vinden, omringd door prachtige tuinen en een leger van deskundigen van Volkstuindervereniging ‘De Amateurtuinder`, die de groep graag van hulp en advies voorziet. Volkstuindersvereniging ‘De Amateurtuinder’ sponsort de huur en draagt haar steentje bij om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wilt u ook iets betekenen voor de moestuin, heeft u bijvoorbeeld gratis zaad, een tuinslanghaspel, een tuinset met parasol, of een financiële bijdrage als donateur, dan kunt u contact opnemen met Diverz, opbouwwerker Frieda Louwerse, 06 33 616 663.

Maar misschien heeft u een stuk grond over en wilt u zelf ook een groep vrijwilligers zoeken om een 2e moestuin voor de voedselbank te beginnen, dan ondersteun ik u graag. Diverz maakt het met u mogelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.