Conventus korfbal weet weer wat winnen is

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
Conventus korfbal weet weer wat winnen is

ZWIJNDRECHT - Na een moeilijk veldseizoen zijn de korfballers van sv Conventus de zaalcompetitie een stuk beter begonnen. Het Zwijndrechtse team speelde een sterke wedstrijd tegen KC Dordrecht, waarin het vrijwel constant de sterkere was en zo direct de eerste punten van het seizoen pakte.

De wedstrijd kende een erg trage start: pas na elf minuten spelen was het KC Dordrecht dat de score opende. Conventus kon echter via een benutte strafworp weer snel op gelijke hoogte te komen. Het vele aanwezige toeschouwers hoefden vervolgens slechts één minuut op het volgende doelpunt te wachten, waarmee Conventus voor de eerste maal op voorsprong kwam. Een tegentreffer zou de stand vervolgens weer in evenwicht brengen. Na deze spannende periode was het Conventus dat weer op voorsprong kwam, waarna het team deze niet meer uit handen zou geven.

Met een 5 – 2 stand in de rust beschikte Conventus al over een ruime voorsprong, maar was de overwinning nog absoluut niet zeker. Het team van trainer/coach Paul Meyer bleef in de tweede helft ook goed bij de les, met als gevolg dat het zijn voorsprong constant wist te vergroten tot maximaal vijf doelpunten aan het eind van de wedstrijd. Bij een 12-7 stand blies scheidsrechter J. Pijl voor het einde en was de zege een feit.

Scores Conventus:
Thomas Streefkerk 3x, Stefan Hoppel 3x, Danny van Antwerpen 2x, Ellen Verschoor 2x, Priscilla Zijlmans 1x en Denise Coenraads 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.