Waterbus introduceert goedkopere retourkaart

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
Waterbus introduceert goedkopere retourkaart

DRECHTSTEDEN - Tot het eind van dit jaar reizen passagiers zonder OV-chipkaart voordeliger met de Waterbus door de introductie van een Retourkaartje voor € 3,50. De oversteken voor reizigers die een los kaartje willen kopen tussen Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht, worden daarmee maar liefst 12,5% goedkoper. De OV-chipkaart blijft het voordeligst.

Ondanks de komst van de OV-chipkaart zijn er aan boord van de Waterbus nog steeds genoeg reizigers die met een los, contant kaartje willen reizen. Hiervoor waren tot op heden alleen Enkele Reis tickets beschikbaar. Uit onderzoek en klantreacties bleek evenwel dat de behoefte naar een Retourkaartje erg groot is en die is dus vanaf heden verkrijgbaar. Waterbus ziet de Retourkaart als actie en experiment tot eind van dit jaar op de lijn 21, 22 en 24 tussen Zwijndrecht Veerplein, Papendrecht Veerdam en Dordrecht Hooikade & Merwekade.

Meer plannen
De OV-chipkaart is geldig op alle lijnen van de Waterbus en daarom wordt ernaar gestreefd om een systeem van Retourkaartjes op álle lijnen en routes te introduceren. Met om te beginnen dus op de korte oversteken tussen Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht, wat voor de aankomende Feestdagen een extra reden is om van de Waterbus gebruik te maken. De Retourkaarten worden aan boord verkocht.

Reizen met de OV-chipkaart blijft naast het Waterbus abonnement uiteindelijk het allervoordeligst. Op www.waterbus.nl/ov-chipkaart/ staat omschreven hoe eenvoudig een Persoonlijke OV-chipkaart kan worden besteld.

Verrassing voor reizigers
Waterbus directeur Gerbrand Schutten nam vrijdagmiddag het eerste Retourticket in ontvangst op de “Merwedam” op lijn 22 tussen Papendrecht Veerdam en Dordrecht Merwekade. Deze introductie ging gepaard met een speciaal Fair Trade cadeautje voor reizigers op lijn 21 en 22

van N’joy Chocolate uit Dordrecht. “Wat mij betreft het startsein voor een nog hechtere samenwerking tussen Waterbus en lokale ondernemers uit de Drechtsteden. Want voor Waterbus staan juist de bestemmingen centraal en niet het vervoer zelf. Het gaat er tenslotte om, dat je naar je werk, naar school, je familie of vrienden, naar de winkel of het museum wilt. En door een actie als de Retourkaart blijkt dan vanzelf wel dat de Waterbus daarvoor het allerbeste vervoermiddel is”. 

De eerste reizigers ontvangen het speciale cadeautje op 9 en 10 november en kunnen daarmee kans maken op diverse prijzen van onder meer de restaurants Veerhuis, Willearts en Zomerlust, maar ook een Waterbus verrassingspakket voor 4 personen.

Over Waterbus
Waterbus is het grootste openbaar vervoer netwerk over water in Nederland. De snelle
schepen zorgen 365 dagen per jaar voor een comfortabele en leuke reis in de Drechtsteden
en naar Rotterdam. De OV-chipkaart is geldig en er zijn losse kaarten aan boord verkrijgbaar. De fiets mag gratis mee. Meer reisinformatie op www.waterbus.nl

Bijgevoegd treft u de foto aan van de overhandiging aan directeur Gerbrand Schutten van Waterbus en een Routekaart specimen ter verduidelijking van lijn 21, 22 en 24.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.