Nationale Team Cup met 87 teams in Sporthal de Devel

14 november 2013 door Hennie van der Zouw
Nationale Team Cup met 87 teams in Sporthal de Devel

ZWIJNDRECHT - Twee dagen lang strijden de turners om de Nationale Team Cup. Dat gebeurt dit jaar in Zwijndrecht op zaterdag 23 en zondag 24 november in sporthal De Devel aan de Parklaan 1. Het wordt een drukte van belang met in totaal 87 teams in liefst 12 niveaus. De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O is medeorganisator van deze nationale titelstrijd.

De laatste jaren verplaatste de aandacht zich meer en meer naar de eerste en tweede divisie van het mannenturnen. De deelname uit de eredivisie beperkte zich tot een enkele ploeg, omdat  de datum ongunstig uitkwam en er internationale verplichtingen waren. Meedoen van de Oranjeturners voor de eigen vereniging liep daardoor mis.

De gang van zaken is voor de Landelijke Technische Commissie aanleiding geweest om het accent van de NTC op de wedstrijdsport te leggen en niet op de topsport.  In verband hiermede is voor het eerst inschrijving vanuit de derde divisie toegestaan. Dit heeft geleid tot een deelname in dit niveau van 31 teams. De tweede divisie is met 37 ploegen het sterkst vertegenwoordigd. De eerste divisie telt 19 teams.

Thuisclub O & O bindt dit weekend de strijd aan met maar liefs acht teams.

De wedstrijden beginnen op zaterdag 23 november  met alle niveaus van instap en pupil om half negen ’s ochtends met voorgeschreven oefeningen, jeugd, junior en senior komen met de keuzestof om vier uur ’s middags aan bod. Op zondag 24 november is er vanaf half negen uitsluitend keuzestof van de hoogste niveaus die op de NTC vertegenwoordigd zijn. Beide dagen vinden de wedstrijden op twee banen plaats.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 23 november

Wedstrijd I
Instap 9,10 en 11
Aanvang: 08.30 uur opmars
Pupil 8
Wedstrijd: 08.55 uur

Wedstrijd II
Instap 10
Pupil 9
Aanvang: 11.00 uur opmars
Wedstrijd: 11.25 uur

Wedstrijd III
Pupil 9
Pupil 7
Aanvang: 13.15 uur opmars
Wedstrijd: 13.40 uur

Wedstrijd IV
Jeugd/jun 1-8
Jun II/Senior-5 3e divisie
Aanvang: 16.00 uur opmars
Wedstrijd: 16.25 uur


Zondag 24 november:

Wedstrijd V
Jeugd/Jun 1-7
Jeugd/Jun 1-6
Aanvang: 09.00 uur opmars
Wedstrijd: 09.25 uur

Wedstrijd VI
Jeugd/Jun 1-7
Jun II/Senior-4 2e divisie
Aanvang: 11.15 uur opmars
Wedstrijd: 11.40 uur

Wedstrijd VII
Jun II/Senior-3 1e divisie
Aanvang: 13.30 uur opmars
Wedstrijd: 13.55 uur

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.