Celebration gaf Twirlworkshop bij BSO Kinderopvang Ambacht

14 november 2013 door Hennie van der Zouw
Celebration gaf Twirlworkshop bij BSO Kinderopvang Ambacht

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het activiteitenprogramma van Bso de Spetters van Kinderopvang- Ambacht was deze herfstvakantie goed gevuld. Op de donderdag stonden er twirlworkshops op het programma georganiseerd door de muziekvereniging Celebration uit Zwijndrecht. Bij Twirlen gaat het om een combinatie van dans, lenigheid en show met daarbij de tricks met de baton (majorettestok). De jongste groep meisjes en jongens ( van 4 en 5 jaar) hebben zich goed opgewarmd met enkele dansen en daarna de horizontale draai geleerd. Ook lukte het deze groep om de baton te gooien en daarna weer op te vangen met 1 hand.

Nadat ze dit alles geleerd hadden kwam alles samen in een grote show op de muziek van 'Alice in wonderland' van K3, die ze aan alle juffen en andere kinderen hebben opgevoerd. Deze show heeft de jongste kinderen een heel groot applaus opgeleverd. De demonstraties waren hier niet mee gedaan, ook een trio van Celebration (Eva, Alissa en Dianne) hebben een demonstratie gegeven. Ze hebben hun show laten zien waarmee ze in december aanstaande op het Nederlandse kampioenschap staan. De oudere groep jongens en meisjes was hierna aan de beurt voor een workshop.

Het lukte deze groep om meerdere tricks te leren en ook het gooien van de baton ging hun goed af. Om de workshop af te sluiten is er een wedstrijdje overgooien met de baton gedaan tussen de jongens en de meisjes. De twee groepen staan in een cirkel en gooien de batons tegelijkertijd over naar elkaar. Na een spannende strijd is de stand geëindigd op 3 - 3 tussen de jongens en de meisjes! Voor meer informatie over Celebration Zwijndrecht bel naar Tamara van Gelder 0623486560, of kijk op www.celebrationzwijndrecht.nl   Verdere informatie over Kinderopvang-Ambacht is terug te vinden op www.kinderopvangambacht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.