Burgemeester op bezoek in Heerjansdam

17 oktober 2013
Burgemeester op bezoek in Heerjansdam

ZWIJNDRECHT - De nieuwe burgemeester Dominic Schrijer leert Zwijndrecht kennen via 100 ontmoetingen met inwoners, ondernemers en lokale organisaties. Op woensdag 2 oktober heeft hij een bezoek gebracht aan Heerjansdam.

De buurtbus, gerund door vrijwilligers uit Heerjansdam, is naar het gemeentehuis gekomen en heeft de burgemeester opgehaald om diverse bewoners te ontmoeten en diverse locaties te bezoeken. De dorpsraad en het historisch genootschap hebben deze middag georganiseerd en zijn meegereisd in de bus, waarbij zij de burgemeester al uitvoerig hebben bijgepraat over diverse zaken die belangrijk zijn voor Heerjansdam en haar bewoners.

Als eerste stond op het programma het bezoek aan de seniorenvereniging. Daarna bezocht het gezelschap het centrum van Heerjansdam, zoals het gebouw van het historisch genootschap met hun maquettes van het dorp en het gezondheidscentrum. De burgemeerster voerde een gesprekje met een paar markthouders op de markt en er was een warm onthaal met verse sapjes bij supermarkt De Spar.

Zwembad
De dames van het zwembad hebben de burgemeester de zwembaden laten zien en vertelden dat het bad voor een groot deel door vrijwilligers wordt gerund en dat het ieder jaar weer druk bezocht wordt. Na het zwembadbezoek werd het Jeugdhonk bezocht, waar jongerenwerker van Diverz, Alfons Mientjes in aanwezigheid van twee jongeren uit Heerjansdam de burgemeester ontving.

Samen met de jeugd zijn de eerste stappen gemaakt om het jeugdhonk "op te leuken', door middel van een gezamenlijke beschildering van een mooie cartoonafbeelding. Er werd enthousiast verteld over de verschillende jeugdactiviteiten in Heerjansdam. Ook de Molen langs de Molenweg stond op het programma en vervolgens een bezoek aan de kerk op het Dorpsplein.

Als afsluiting zijn nog de begraafplaats van Heerjansdam en daarna de activiteitenvereniging van Heerjansdam bezocht, zodat de burgemeester alvast de locatie heeft kunnen zien waar de ijsbaan zal komen op het moment dat de temperatuur weer daalt. Speciale dank was er voor de vrijwilliger van de Buurtbus, die het gezelschap overal heeft gebracht.

Beeldverslag online
Wilt u weten met wie de burgemeester nog meer heeft kennisgemaakt? Kijk dan op www.zwijndrecht.nl voor een beeldverslag van alle ontmoetingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.