Burgemeester Dominic Schrijer gaat op bezoek in de wijk Noord

29 oktober 2013
Burgemeester Dominic Schrijer gaat op bezoek in de wijk Noord

ZWIJNDRECHT - De nieuwe burgemeester Dominic Schrijer leert Zwijndrecht kennen via 100 ontmoetingen met inwoners, ondernemers en lokale organisaties. Op 16 oktober bracht hij een bezoek aan de wijk Noord.

Op de fiets verkende de burgemeester de verschillende delen van de wijk. In een eerder stadium had hij al ontmoetingen gehad met bewoners en organisaties in Noord. Zoals het LOC@, het nieuwe kindcentrum bij de Dolfijn, het moskeebestuur en het wijkplatform. Op bezoek in wijkcentrum Xiejezo kreeg hij een rondleiding door het gebouw. Na afloop ging hij spontaan in gesprek met de dames van de yogagroep, die van een kop koffie genoten.

De burgemeester was onder de indruk van het grote aantal activiteiten op sociaal gebied, bedoeld voor versterking van de sociale samenhang in de wijk. Wel vonden de actieve bewoners en beroepskrachten dat een grotere opkomst prettig zou zijn bij activiteiten als het multiculturele zomerfeest, het wijktheater, portiekcafés en het internationale kinderfeest. Buiten gekomen bleek de burgemeester het met de bewoners eens te zijn, dat de verschillende braakliggende terreinen een doorn in het oog zijn. Maak ze netjes, haal hekwerken weg, geef ze in gebruik voor moestuinen of jongeren waren ideeën, waar hij werk van wil maken. Eigenhandig deponeerde hij tijdens het bezoek aan Koopcentrum Noord enkele rondslingerende blikjes in de vuilnisbak. Bij het bezoek aan de winkeliers in de Passage combineerde hij de rollen van burgemeester en klant.

Tijdens de rondrit stond hij op de hoek Langeraarstraat/Turk stil bij de drievoudige moord van enkele jaren geleden en de impact die dat drama op de buurt had met een stille tocht tot gevolg. 

Wilt u weten met wie de burgemeester nog meer heeft kennisgemaakt? Kijk dan op www.zwijndrecht.nl voor een beeldverslag van alle ontmoetingen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.