O & O is de eerste vereniging in de regio met het keurmerk Beweegdiploma

22 november 2013 door Hennie van der Zouw
O & O is de eerste vereniging in de regio met het keurmerk Beweegdiploma

ZWIJNDRECHT - Het bestuur van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O is super trots dat zij als eerste vereniging in de regio van de KNGU (Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie) het keurmerk “Beweegdiploma” toegekend heeft gekregen.

De KNGU heeft na een uitgebreide studie een beweegprogramma ontwikkeld specifiek gericht op de eerste vaardigheden van bewegen.
Met ingang van december aanstaande zal O & O de inhoud van alle kleuterlessen richten op het behalen van het beweegdiploma.

Dat kinderen een zwemdiploma behalen is voor de meeste ouders de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is echter nog niet zo vanzelfsprekend, maar zeker net zo belangrijk voor de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling. Zeker in een tijd dat het bewegen in zijn algemeenheid ter discussie staat. De KNGU heeft landelijk bepaald dat nu ook een beweegdiploma behaald kan worden.

Waarom een beweegdiploma voor kinderen van 2 tot 6 jaar?
.
In de leeftijdsperiode van 2- 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar de hersenen en omgekeerd neemt toe. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Aan de hand van het beweegprogramma Gymkids gaat de kleuterleiding van  O & O toewerken naar het diploma. De peuters en kleuters leren spelenderwijs kwalitatief goed bewegen. De lesgevers geven opdrachtjes, veranderingen, aanpassingen, suggesties en complimenten en zo wordt de peuter en kleuter gestimuleerd tot ontwikkelen. De lesgever zorgt voortdurend voor nieuwe uitdagingen, prikkels en vertrouwen en past de les aan op ieder individueel kind.

Er zal gedurende de lessen gewerkt worden aan verschillende bewegingsthema’s zoals rollen, duikelen, springen, klauteren, zwaaien, vangen, gooien e.d.

Er zijn twee verschillende beweegdiploma’s te behalen. Er is een diploma voor peuters van 2-4 jaar en voor kleuters van 4-6 jaar.

Nadere informatie kan verkregen worden bij het secretariaat Nel Kortman, tel. 078-6194230 of via de site www.o-en-o-zwijndrecht.nl  

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.