3x goud, 1x zilver en 1x brons bij Nederlands Kampioenschap voor O&O turners

25 november 2013 door Hennie van der Zouw
3x goud, 1x zilver en 1x brons bij Nederlands Kampioenschap voor O&O turners

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag 22 november werden bij O&O in Zwijdrecht de Nederlandse Kampioenschappen Gymnastiek gehouden. Deze wedstrijden leverden prachtige plaatjes op van tot in de puntjes van hun vingers getrainde turners. Driemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons was de oogst van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O bij de nationale titelstrijd voor jongens- en herenteams die plaats vonden in de Zwijndrechtse Develhal.

O & O trad hierbij op als gastvrouw en was in samenwerking van de Landelijke Technische Commissie Turnen Heren van de Koninklijk Nederlandse Gymnastiek Unie mede verantwoordelijk voor de organisatie. Zevenentachtig groepen met zo’n vierhonderd deelnemers bonden met elkaar de titelstrijd aan en stonden garant voor knap stukje turnen.

De thuisclub sprak in de verdeling van de nationale titels een geducht woordje mee. Met  de drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille voerde zij de lijst van eremetaal aan. Goud was er voor het seniorteam bestaande uit de turners Axel Quist, Boudewijn de Vries, Melvin Ornek, Erik Gàl, Bart Deurloo en Johan van Schenkhof. Hun score bedroeg 226,00 pnt.  In de jeugd/junior-I-categrorie, 1ste divisie was O & O opnieuw de sterkste. Deze ploeg was samengesteld uit Bradley Noordzij, Martin Mange, Wesley de Haas en Remy Makram en behaalde 207,75 pnt.  De derde titel was voor de pupillen. Ook dit team kwam uit in de 1ste divisie en turnde 316, 70 pnt. bijeen. De samenstelling bestond uit de turners Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Dennis Swinkels, Bas Vuik en Yuri Visser.

In de 2de divisie kwamen in stappers Mitchel de Haas, Joas van Waardenberg, Bodi Winkler, Lance Visser en Frank Scheffer tot actie. Met een slechts een gering verschil op nummer één Saturna-Alkmaar werden zij knap tweede met 318,35 pnt.

Het brons kwam op naam van het team Thomas Kok, Jordy Hagestein, Thomas van der Helm,  Dyon Purperhart en Damian Manneken. De strijd werd aangegaan in categorie jeugd-junior-I van de 2de divisie. Het puntentotaal kwam uit op 199,15 pnt.
 

 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.