Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht(SWOZ) doet mee aan de Actie Serious Request

26 november 2013 door Hennie van der Zouw
Stichting Welzijn Ouderen Zwijndrecht(SWOZ) doet mee aan de Actie Serious Request

ZWIJNDRECHT - Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot vijf jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree die niet behandeld worden sterven door uitdroging.

Het Rode Kruis helpt
Het Rode Kruis helpt en bereikt met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de kinderen en gezinnen die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis legt sanitaire voorzieningen aan, zowel thuis als in de gemeenschap, en leert kinderen en hun omgeving hoe die gebruikt en onderhouden moeten worden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers geven ouders en kinderen informatie over hygiëne en over de juiste behandeling van  zieke kinderen met diarree.

3FM Serious Request
Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. Wij van de SWOZ willen dit jaar gezamenlijk met geheel Zwijndrecht ons inzetten om ook een steentje bij te dragen aan deze actie.
Hoe ziet ons programma eruit?

Deze zomer zijn wij in ons centrum de Nederburgh reeds van start gegaan met het neerzetten van een collectebus om zodoende een kleine bijdrage te vragen voor een glaasje water  en voor het gebruik van de toilet (wat normaal gratis is).

Op 24 november was er een Stamppottenbuffet.

Op 17 december kunt tegen betaling een kersstukje maken, een klein stuk kost u €4,50 en een groot €6,50.

Op 19 december willen we dit met een grote feestavond afsluiten.

Wat gaan we op die avond doen om nog meer geld binnen te krijgen voor deze actie?
*Er worden verzoekplaatjes gedraaid tegen een vergoeding van € 0,50
*Loterij voor het goede doel
*Uitgebreid spelprogramma gebaseerd op het spel Een van de Acht
*Veiling – per opbod
* Bekendmaken van het eindbedrag
 
Wij kunnen dit niet alleen wij hebben u hulp nodig en zouden het op prijs stellen om samen met u tegen dit leed een vuist te maken.
Heeft u zelf leuke spullen of diensten die wij op onze veiling kunnen gaan veilen of spullen die wij bij de loterij aan kunnen bieden? Dan zouden wij graag met u in contact komen.

Alles wat eventueel niet verkocht wordt zullen wij via ons netwerk schenken aan mensen die het financieel moeilijk hebben en een lichtpuntje verdienen in deze voor zoveel mensen moeilijke december maand.

U zult denken wat heeft de SWOZ (ouderen) met Radio 3FM (jong) maar wat is er mooier om oud en jong te koppelen over zo een schrijnend thema.
Gezamenlijk kunnen we dit tot een groot succes maken, doet u mee? Zwijndrecht laat u zien!
 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.