Pelikaan geeft bijna 3 - 0 voorsprong uit handen

02 december 2013 door Hennie van der Zouw
Pelikaan geeft bijna 3 - 0 voorsprong uit handen

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Pelikaan blij met overwinning op De Zwerver.
 
Zowel Pelikaan, als De Zwerver leden in hun vorige competitieduel  verlies. De vraag was dan ook:  “hoe wordt het vervolg opgepakt?”.

Pelikaan ging voortvarend van start, terwijl De Zwerver een afwachtende houding aannam.  De felheid, leverde Anouar Said reeds na 6 minuten een gele kaart op. De 1-0 kwam al na 11 minuten  op het scorebord na een dieptepass van Lerry Overgaauw op Niels van Muyen, die duelleerde met een De Zwerver verdediger. De scheidsrechter beoordeelde deze actie als ongeoorloofd en gaf een strafschop, die onberispelijk werd ingeschoten door Anouar Said.

Pelikaan bleef tot halverwege de eerste helft  de bovenliggende partij. De Zwerver kwam beter in het spel.

De doelman van de Zwerver redde ternauwernood  uit een afgeslagen cornerbal.  Na ruim een half uur belandde de bal, na een slecht weggekopte cornerbal, voor de voeten van Anouar Said, die resoluut uithaalde. De De Zwerver goalie redde fraai ,maar de bal kwam bij Kevin de Geus, die gemakkelijk, doch beheerst, de 2-0 liet noteren. 

Enkele minuten daarna liet Anouar Said zijn hielen aan de verdediging van De Zwerver zien, maar zijn schot werd geblokt. Even daarna bereikte een dieptepass Niels van Muyen, die alleen voor de doelman verscheen en een strafschop uitlokte door een val. De scheidsrechter liet doorspelen.

De eerste tekenen van herstel van De Zwerver kwam reeds na enkelen minuten in deel twee. Vincent de Klerk moest een bal van de doellijn wegwerken. De counter, hierna, belandde op de paal bij De Zwerver. Nadrukkelijk toonde De Zwerver veerkracht  met twee verse krachten. De druk werd verder opgevoerd door de Zwerver.

Pelikaan’ s doelman, Rik Pomp, moest een afstandsschot onschadelijk maken.  Na een counter van Pelikaan werd een handsbal niet bestraft met een strafschop. Een kwartier in de tweede helft werd  door een uitval via Randy Kroos de bal voor het doel gebracht en na een misser van een De Zwerver verdediger was het  Niels van Muyen, die met een prachtige trap de score op 3-0 bracht. De Zwerver was door deze score niet van hun stuk te brengen. Men werd dan ook beloond met een doelpunt, 3-1. Met nog een halfuur te gaan geloofde De Zwerver er alsnog in om met een goed resultaat weg te komen. Pelikaan kon de opbouw geen goed vervolg meer geven. Het kortstondige balbezit was zo weer over. Uit een niet goed verwerkte cornerbal aan Pelikaanzijde was het De Zwerver die de 3-2 kon noteren. Met veel balbezit voor De Zwerver ontwikkelde Pelikaan zo nu en dan enkele gevaarlijke momenten voor het doel van de Zwerver, zonder echter te scoren.

De Zwerver kreeg tien minuten voor tijd nog een uitstekende mogelijkheid voor de 3-3. Uit een voorzet kopte een aanvaller enkele meters voor het Pelikaandoel naast. In blessuretijd moest Rik Pomp met een uiterste kracht inspanning naar de hoek om de drie punten thuis te houden.
Wat Pelikaan voor de rust heeft laten zien, heeft De Zwerver na de rust gedaan. Tenslotte zijn de drie punten toch in Zwijndrecht gebleven. Dit was niet geheel onverdiend, daar Pelikaan gedurende de gehele wedstrijd meer dan voldoende inzet toonde.

Aanstaande zaterdag 7 december komt Zaamslag op bezoek op het Pelidome.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.