Albatros overklast in Zeeland

02 december 2013 door Hennie van der Zouw
Albatros overklast in Zeeland

ZWIJNDRECHT - Het eerste team van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros was afgelopen zaterdag kansloos in de uitwedstrijd bij Tjoba in Goes. Na twintig minuten spel had Albatros slechts één treffer weten te produceren en bij rust was de achterstand opgelopen naar 10-3. Ook na rust kwamen de roodwitte gasten body en scherpte te kort om aan een inhaalrace te kunnen beginnen en de ploeg keerde met een blamerende 20-10 nederlaag huiswaarts. Albatros is in dit seizoen na vier wedstrijden nog zonder punt in de Overgangsklasse C.

A.s. dinsdag speelt Albatros in de 2e ronde van de RTV Rijnmond Korfbalcup tegen Vitesse.

Ook het tweede team verloor van Tjoba. Het in de eerste helft door de Zeeuwen geslagen gaatje kon niet meer gedicht worden: 17-13. Albatros 3 hield een kater over aan de wedstrijd tegen het geroutineerde KOAG 3. Aangezien het schot de ploeg in de steek liet zakte het vertrouwen ver weg. De opleving in  het laatste kwartier kwam te laat om de achterstand goed te kunnen maken: 11-13.

Wel winst voor senioren 4 dat KOAG 4 met 17-12 naar huis stuurde. Aanvoerder Jarno Pons zorgde voor de snelste Albatrostreffer van dit weekend en scoorde na 7 seconden een afstandsschot.

Coach Annelies Lagarde ging op voor twee overwinningen:  senioren 5 en 6 wonnen allebei, respectievelijk van Oranje Nassau en ACKC. Ook senioren 8 won weer eens: 10-7 tegen Gemini 4.

Koploper A2 had aan één sterke helft voldoende om Vriendenschaar A2 in Hardinxveld op de knieën te krijgen:  9-17. A1 en B1 konden het niet bolwerken bij respectievelijk GKV A1 (22-13) en DeetosSnel B2 (20-9).

C1 maakte geen fout bij en tegen Sporting Delta C2 (3-6) en C2 speelde verdedigend een superpartij tegen PKC C4. Dankzij prima voorverdedigend werk van de dames en drie treffers van Jackie de Mooij werd de Papendrechtse ploeg terecht met 4-3 geklopt.

Bij de jeugd verder overwinningen voor C5, koploper D1, E2 en E3. Ook D1 mag het a.s. dinsdag opnemen tegen Vitesse in de tweede ronde van de bekercompetitie.

De Albatrosjeugd werd afgelopen vrijdag verblijd met de komst van Sinterklaas en Pieten en vanaf medio december staat alles bij Albatros in het teken van het Kerstgala en de oliebollenactie die in het kader van het jubileum georganiseerd wordt.

A.s. zaterdag spelen Albatros 1, 2 en A1 opnieuw in Zeeland tegen het Arnemuidense TOP. Het 3e en 4e spelen thuis tegen respectievelijk Oranje Wit 4 en Korbatjo 3.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.