Handbaldames sv Conventus verrassen tegen ODIS

09 december 2013 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus verrassen tegen ODIS

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben afgelopen zondag een verrassende overwinning op ODIS gepakt. Het team van coach Connie van der Hoorn maakte in de eerste helft al het verschil, waarna het team de kleine voorsprong in een spannende tweede helft wist te behouden. Het eerste herenteam speelde eveneens een sterke eerste helft, maar liep gedurende de tweede helft grote achterstand op.

Met ODIS als tegenstander wisten de dames van Conventus dat ze een lastige wedstrijd te wachten stond, ODIS stond namelijk vier plaatsen hoger in het kampioenschap. Aanvankelijk ging de strijd echter gelijk op tot 4 – 4, waarna het team tijdens de laatste tien minuten van de eerste helft – mede dankzij meerdere doelpunten van cirkelspeelster Chantal Klootwijk – afstand nam en met 8 – 5 de rust in ging. Gedurende de openingsminuten van de tweede helft gaf het team de voorsprong vrijwel volledig uit handen, maar na een 10 – 9 stand kon het de voorsprong weer iets vergroten. Ondanks dat de spanning constant aanwezig bleef, kon Conventus uiteindelijk een 13 – 11 overwinning pakken.

Vooraf waren er voor het eerste herenteam eveneens goede mogelijkheden voor een overwinning, tegenstander Gemini stond in het kampioenschap op gelijke hoogste als Conventus. De eerste helft toonde ook het beeld wat verwacht kon worden: een spannende partij, met aantrekkelijk handbal. Met een 11 – 12 stand in de rust leek nog alles mogelijk en al snel maakten de Zwijndrechtse heren zelfs de gelijkmaker. Vanaf dat moment zakte het spel echter in en kon de tegenstander een gat van zeven punten slaan. Deze achterstand zou uiteindelijk nog verder oplopen tot een 20 - 32 nederlaag.

Het tweede herenteam pakte zondag op overtuigende wijze zijn eerste punten van het seizoen, het versloeg Rode’71 met 30 - 12. Conventus Dames 2 verloor daarentegen van MOK met 6 – 19.
 
Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.