Geen punten voor Albatros in Zeeland

09 december 2013 door Hennie van der Zouw
Geen punten voor Albatros in Zeeland

ZWIJNDRECHT - In het Zeeuwse Arnemuiden streden Albatros 1, 2 en A1 tegen Top. Het eerste begon sterk met een doorloopbal van invalster Esther van Herpen die haar geblesseerde zus Inez verving. Albatros nam een 1-3 voorsprong, maar zag TOP na een kwartier langszij komen: 4-4. In de laatste minuten vóór rust sloeg de thuisploeg een gaatje, wat na rust in het eerste kwartier werd uitgebreid tot een ruime voorsprong. De beslissingen van de scheidsrechter speelde een twijfelachtige hoofdrol wat leidde tot gele kaarten voor Koen en coach Karim. In de laatste tien minuten werd er volop gewisseld en kwam Albatros terug van 18-11 naar 18-15. Een omstreden strafworp maakte een eind aan de revival van de Zwijndrechtse ploeg. Albatros verloor uiteindelijk met 20-16.

Albatros 2 leidde bij rust met 5-6, maar moest toezien hoe de Zeeuwen na rust naar 9-6 wegliepen. Albatros klampte aan, maar verzuimde in de laatste vijf minuten een gedegen aanvalsplan uit te voeren: 12-10.

A1 bleef lange tijd heel dichtbij TOP A1 en ging met een kleine achterstand de rust in: 10-9. Na rust was Albatros de betere ploeg en de gasten namen een 12-13 voorsprong. TOP knokte zich echter weer terug in de wedstrijd, kwam langszij en voorbij en toen kon Albatros niet meer aanhaken: 21-15 was behoorlijk geflatteerd en Albatros kan moed putten uit haar eigen spelniveau.

Op het thuisfront werd bijzonder goed gepresteerd door Albatros 3, 4, A2 en C1. In de eerste helft van de eerste helft in de wedstrijd van Albatros 3 tegen Oranje Wit 4 vielen weinig doelpunten. Albatros leidde de wedstrijd met een hele kleine voorsprong: 3-2. Pas tien minuten voor rust leken beide partijen de korf weer te vinden, waarin Albatros het voortouw nam: 8-4. Na rust werden de laatste sterke minuten van de eerste helft goed doorgezet. Albatros wist de Dordtenaren te baas te blijven en breidde de voorsprong uit naar een eindstand van 14-10.

De spanning in de wedstrijd van Albatros 4 tegen Korbatjo 3 was ver te zoeken. Al na een kwartier stond de thuisploeg voor met 9-1. Na rust werd er op het gemak door gescoord en overmeesterd Albatros de ploeg uit Oud-Beijerland uiteindelijk met 26-6. Ook Albatros A2 was scorend goed op dreef. Als overduidelijke sterke ploeg versloegen zij KCR A3 met 17-6.

Albatros C1 gaf zaterdagochtend het goede voorbeeld voor de rest van de teams. Met 12-7 zette zij de eerste overwinning van de dag neer. Tevens was er winst voor Albatros 5, A5, D2, en E1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.